marți, 21 iunie 2011

Regina Elisabeta I a Angliei a fost femeie?

Vă spun din start să aveţi puţină răbdare, nu închideţi pagina. Poate că mulţi dintre voi nu sunteţi pasionaţi de istorie şi vă înţeleg. Eu sunt un pic mai dusă şi îmi pierd timpul cu astfel de treburi, câteodată chiar îi stresez pe cei din jur cu nelămuririle mele. Acum a venit rândul vostru. Nu vă speriaţi, voi aborda subiectul în stilu-mi caracteristic. Prea multă seriozitate strică.
Vreau să vă supun unui sondaj, să lamurin acum, aici, dacă regina Elisabeta I a  Angliei (1533 - 1603 ) a fost femeie sau bărbat. S-au lansat mai multe zvonuri în acest sens, dar noi vom elucida misterul.
Să vedem.. Păi, taică-su, Henric al VIII-lea ( regele Angliei ), a fost un afemeiat. În goana lui de a avea un moştenitor a schimbat vreo 6 neveste. Cum soţia de la momentul respectiv îi dăruia o fată, lu' ăsta i se urcau piticii şi o decapita. Mai apoi băga divorţ, se mai cizelase şi el. Mama Elisabetei a fost Anne Boleyn ( cea de-a doua soţie a regelui Henric ). Cum i-a făcut o fată, ăsta a acuzat-o de înaltă trădare şi jap.... la decapitare.
Dar ştiţi care e ironia sorţii? Cu toate că a avut parte de un moştenitor în cele din urmă, totuşi, cea care a condus Anglia timp de 45 de ani, a fost chiar Elisabeta. Da, o fată. Henric... ai cam dat-o în bară. Şi nu numai că a condus Anglia, ci şi-a lăsat amprenta , domnia Elisabetei fiind numită era elisabetană sau epoca de aur, cea mai importantă din istoria Angliei.
Elisabeta era o femeie crudă, puternică, de neatins. Bărbaţii tremurau în faţa ei. Dar să vedem de ce s-ar zice că ar fi fost bărbat:
1. ea a crescut departe de curtea regală şi se speculează că ar fi murit la o vârstă fragedă. Când se anunţa că va trebui să urce la tronul Angliei, cei în a căror grijă era, s-au speriat şi au înlocuit-o cu un băieţel ( fete nu erau pe tarla ).
2. nu s-a căsătorit niciodată, nu tu iubiţi, nu amanţi... nimic. A murit virgină. Un lucru de neacceptat pe vremea aceea: cum să nu lase regina un urmaş direct la tron. Acesta a fost cel mai puternic motiv care a ridicat semne de întrebare.
3. a condus Anglia mai ceva ca un bărbat. Toţi tremurau în faţa ei. A fost cel mai mare monarh din istoria Angliei. Odată cu ea s-a stins şi dinastia Tudorilor.
4. arăta ca un travestit, trăsături bărbăteşti, constituţie masculină.
Deci, să votăm. Regina Elisabeta I a Angliei: femeie sau bărbat?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro