duminică, 10 ianuarie 2010

Bunul samaritean

Se facea ca intr-o zi eu si micul artist ne aflam prin capitala in vizita la Gabi ( marele artist) si a lui sotie, Catalina.

Cum clanul celor "din 12 in 12" se intregise, ce mai ramanea de facut decat sa petrecem timpul intr-un mod cat mai placut? Zis si facut. Isi imbraca Gabi  hainele de duminica, adica pantalonii de piele si hai cu gasca la cinema. (trebuie precizat ca micul artist era destul de mic pe atunci, sa tot fi avut vreo 8-9 ani)
Ajungem noi la destinatie, ne ocupam locurile si incepe si filmul. Harry Potter.

Cand actiunea devenea mai interesanta, il vad pe Gabi ca sare de pe scaun si fuge la un copilas care se afla prin zona:

-Faci pisu? Hai cu mine.
Si il ia de mana si ies amandoi alergand din sala.
Acum smileys..., eu nu intelegeam nimic, zic: bai, de cand naiba e frate'miu asa saritor? Orice copil vede, il intreaba daca-l scapa toate cele si o ia la fuga? Pai mai bine nu platea bilet si se oferea voluntar ca bona de cinema sau poate asa o fi moda prin Bucuresti si sunt eu taranca.

Nedumerita de cele intamplate ma uit in stanga mea: micul artist smileys cu balele pana la genunchi savura filmul, ma uit in dreapta: Catalina radea sa lesine. Da' totusi, Gabi ce naiba face cu copilul ala? Mister.
Dupa cateva minute se intoarce si bunul samaritean, dar singur:
- Ala nu era micul artist, am vazut abia la baie cand am dat de lumina, m-am trezit cu un copil strain de mana alergand pe holuri. Si i-am zis uite aici e baia, hai du-te si fa pisu si l-am lasat acolo.
Pe bune ca nu era micul artist, atunci asta de baleste scaunul de langa mine, cine-i?

Acum ganditi-va cum putea fi interpretat: un tip in panataloni de piele sare si iti ia copilul de mana, dupa care fuge cu el la baie. Se pare ca totusi copilul era fara parinti, altfel nu-mi explic cum de a scapat frate'miu teafar.

In concluzie, daca aveti drum prin Bucuresti si  vi se face, asa, chef de vreun film la cinema, nu va speriati daca un tip cu pantaloni de piele fuge cu copilul dvs. Nu se intampla nimic, e doar frate'miu.

19 comentarii:

Andrei Jitcă spunea...

Mai poti scrie? :D Iti citesc maine, adica peste cateva ore acest "ultim" articol, prea frant :)

orator spunea...

cand iti citesc blogul sau anumite articole imi aduc aminte de discutiile cu niste vechi prieteni. toate subiectele tin de amintiri si veselia este mare...cred ca am imbatranit!

Tasha spunea...

Tare ca lumea intamplarea,am ras singura.Asa e cu astia micii,eu imi amintesc ca m-am dus imediat dupa ce m-am casatorit cu fratele mai mic al sotului meu,era o diferenta de 20 ani intre ei....soacra-mea l-a avut cand credea ca trece la menopauza..ei,si micutului i-a trebuit ,ba pisu,ba ii era sete,ba ii era foame...asa ca fratele tau nu intamplator purta grija...;))

Simion Cristian spunea...

Ai o leapsa de la mine! ;)

rebelu spunea...

as avea ceva emotii daca cineva ar fugi cu copilu meu la wc! :)

Anonim spunea...

In intuneric se pot intampla multe. Asa tind sa cred si eu, ca acel copilas era fara parinti, altfel nu s-ar justifica lipsa lor de atentie.

Rob spunea...

Tare asta. XD Pantaloni de piele? hmm :-?

Fetita Junglei13 spunea...

Sunt si fanul 12-lui mai mare,ca al celorlalti eram deja.Trebuia fana?Fana imi aduce aminte de Fana tiganca si ma ia cu rau.
:))

Anticalofilul spunea...

amuzanta faza, dar sa nu fii in situatia in care ai fost tu

Anonim spunea...

Foarte tare, sora'mea!!!! Uitasem intamplarea, dar ai avut grija sa incep saptamana cu zambetul pe buze :)) Ce draq sa fac daca sunt asa de grijuliu....Aveam responsabilitatea de a va preda intregi la plecare, asa ca atunci cand am vazut ca micul artist are bashica plina, hai sa fug cu el sa ii arat unde e baia.....insa stupoare - la lumina s-a dovedit ca era alt copil.... ce era sa fac?!? I-am aratat directia in care unde era baia si m-am intors. Oricum, copilul era decumpanit: de ce nu il mai duc la baie si m-am intors?????
In privinta pantalonilor de piele - ale tineretii valuri....acum de ce ma mai mir ca fi'miu la 8 ani este rocker, poarta numai tricouri cu capatzani de mort si savureaza meciurile de wresling.....asa tata, asa fiu....

Monica spunea...

:))foarte tare:))

Diana spunea...

super haios :)

Corina spunea...

:)) =)) Si eu cred ca era singurel pe acolo, altfel nu cred ca fratele tau scapa ieftin :D

Unknown spunea...

=)) demential de savuros povestesti.

Lili spunea...

Eu m-as fi bagat sub scaune de ras. Sa vad faza live.

Tasha spunea...

Anonimule, nu te mira daca si eu port tricouri negre cu capatini din alea cum zici tu de la "ZERO"
...:))
Ce sa mai zicem de ala micu'?

Anonim spunea...

Tasha, nu ma mir de nimic....Chiar il admir pe fi'miu, dar si pe toti cei care sparg barierele (la figurat, bineinteles)....desi, vorba aceea, la 40 de ani probabil ar fi trebuit sa ma supun cliseelor majoritatii si, la pozitia pe care o detin intr-o multinatioala, sa apar in clasicul costum bleumarin cu camasa alba si cravata cuminte....Insa, sunt un nonconformist, asa am fost si asa voi ramane....Atata timp cat nu esti penibil si trezesti emotie celor din jur (pozitiva, negativa - nu conteaza), inseamna ca nu treci ca gasca prin apa, nu???? Astept opinia ta, deci cap de serie nr.1 din "dinastia celor din 12 in 12 ani", te-a provocat :)) ...........

Blindius spunea...

Sunt multi parinti/bunici iresponsabili in ziua de azi.Mother,intr-o zi cand nu s-a dus cu masina la trabajo,s-a urcat in tramvai si,stand jos,a vazut o batranica alaturi de nepotica ei.A luat-o pe nepotica s-o tina pe picior,induiosata c-o fi fost dragalasa fetita si a inceput sa vorbeasca,etc.Cateva statii mai incolo,bunica-sa da sa coboare din tramvai si o durea fix in parti de nepotica:)).Daca nu striga mother dupa ea,acum aveam o ruda rapitoare de copii.

Dianne spunea...

Auzi coano! Altadata pay attention cand scrii de pe conturile altora! :P Ma abaga astia la corupere de minori :P

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro