duminică, 22 august 2010

Politia Romana

Astazi avem in program o intamplare din romanul vietii Marelui Artist. Pentru cine nu stie, "Marele Artist", este fratele meu mai mare, primul din clanul "celor din 12 in 12 ".
E cam greu de inteles, stiu, dar nu conteaza, mai bine am urmari povestirea, nu?


        O intamplare de pe vremea in care, desi casatorit, fusesem solicitat sa fac o figuratie intr-o reclama la o batura racoritoare pt Norvegia. Nu eram eroul principal, bineinteles,  dar aveam un rol maret de politist la metrou. Eu eram in vacanta la Olimp cu Cata si iaca primesc telefon de la agentie ca musai sa vin in Bucuresti, ca nu dureaza decat cateva ore, ca regizorul ma vrea neaparat pe mine, ca ma platesc triplu etc etc. Cert este ca m-au imbrobodit si am plecat intr-o dupa-amiaza de la mare si am ajuns la Bucuresti.
Locatia - statia de metrou Bucur Obor din Bucuresti, care a fost inchiriata de la ora 18 seara pana a doua zi. Filmarile erau intrerupte intr-una, ca din 5 in 5 minute veneau garnituri de tren care opreau la peron, toti se uitau ca la la urs (cred ca era prin 1995, deci iti dai seama), cert este ca de la cele cateva ore estimate la inceput, am terminat a doua zi la ora 09. Eu, dupa cum spuneam eram imbracat in costum de politai, machiat (ca deh, fiind in prim plan, nu trebuia sa-mi luceasca fata, trebuia sa am o mima mult mai serioasa etc etc). Sar peste bataia de joc din partea organizatorilor (mancare doar cateva sandwich-uri la 30 persoane, bautura numai pt cei cu roluri importante in reclama – eu, deh “vedeta”, luam si dadeam si celorlati, am vazut atunci figuranti pensionari care pt un sandwich si o suma modica isi pierdeau astfel noptile, motaind pe scari cu capul unul pe celalalt in pauzele de filmare - dezolant). Bun, spre dimineata, pe la ora 07, mai aveam de filmat o singura scena, in care eu stateam sprijinit de un perete cu o sticla de racoritoare in mana, si cand venea in fuga un handbalist (o vedeta norvegiana), eu ii aruncam cutia, iar el imi pasa mingea…. Si dai o dubla, doua, trei…de ma umplusem de spume. La un moment dat se da o scurta pauza, venise metroul in statie, iar eu stateam la locul meu abatut, intrebandu-ma ce draq mi-o fi trebuit?…ma trezesc cu o geanta in cap la propriu (a nu se confunda cu trendul lansat ulterior de Monica Columbeanu) si apoi inca una. Mai, dar stai – imi zic…in scenariu nu era asa…. Cand ma intorc, dau cu ochii de o doamna batrana, firava de altfel, pusa la patru ace, care tocmai coborase din metrou (acesta isi reluase cursele) si care suparata ca erau aurolaci in statie, s-a gandit sa se razbune pe primul polistist care i-a iesit in cale. Si imi zice pe un ton rastit: 
“Lua-v-ar draq de nesimtiti, ca de aia au murit tinerii in Revolutie….noi sa fim agresati de aurolaci, iar Politia Romana sa sprijine zidurile cu un suc in brate……” 
Zadarnic i-am spus ca eu nu sunt politist, ca joc un rol, ca ea mi-a zis:
"Hai ca poate te joc eu in picioare"!!!!!!
Si a plecat bombanind…..Va dati seama ce hai a fost pe urma, ce au ras toti de mine ….Intr-un final s-a terminat, mi-am primit banii (se dadeau doar la finalul filmarilor, de ce oare?????) si am plecat spre mare. Am ajuns rupt de oboseala….nu stiu ce o fi fost in mintea nevasta’mii, dar un lucru am stiut sigur: la intoarcerea in Bucuresti, cand cei de la agentie m-au sunat pt o figuratie la o reclama pt un detergent, le-am spus ca nu ma intereseaza si sa ma stearga din baza lor de date (daca dupa cateva posete in cap mi-am revenit, ce s-ar fi intamplat de la vreo cutie de detergent – as fi facut spume – si la propriu, dar si la figurat ).

24 comentarii:

Liviu spunea...

=)) Foarte tare!

Tivadar Emanuel spunea...

si ..cum a dat la tv? :D

Tivadar Emanuel spunea...

P.S.: ai un script ciudat la tine pe blog .. in firefox apare de fiecare data cand iti accesez pagina ... e cam enervant :D

'mnealui spunea...

Daca te cheama la una pentru bere, zi-mi, ca daca nu vrei, io ma bag! ;)
Adevarat cu scriptul. Vezi, poate rezolvi ca-i naspa rau.

Lillee spunea...

@Manu: ce script? Poate ma ajuti sa rezolv problema....te rooog!!!

Tivadar Emanuel spunea...

pai ...
ceea ce apare gasesti aici

E de ceva vreme la tine pe site ...adica si la penultima postarea de-a ta aparea ....
gandeste-te ce ai pus in ultima vreme pe blog ... ceva banner .. eu stiu ...

pe Chrome nu-mi apare acel scritp , insa imi apare ca pagina blogului devine inactiva

vezi pe la " persoane interesate" ca nu mai apare nimic acolo ..poate ca e de acolo ...

dar tie nu ti se reproduce eroarea?

anunta-ma daca ai reusit sa faci ceva ..daca nu ..mai incercam :D

iculici spunea...

ce tare a fost băbuţa .... auzi la ea... "Hai ca poate te joc eu in picioare" =)) =)) =))

ce mai faci, eşti bine? ti pup.
CU DRAG,
.

Tivadar Emanuel spunea...

pai ...
ceea ce apare gasesti aici http://picasaweb.google.com/lh/photo/3zGFBIkqlMLbKbM5E1EvLw3XcpEiXKLmRVzP4wFHylU?feat=directlink

E de ceva vreme la tine pe site ...adica si la penultima postarea de-a ta aparea ....
gandeste-te ce ai pus in ultima vreme pe blog ... ceva banner .. eu stiu ...

pe Chrome nu-mi apare acel scritp , insa imi apare ca pagina blogului devine inactiva

vezi pe la " persoane interesate" ca nu mai apare nimic acolo ..poate ca e de acolo ...

dar tie nu ti se reproduce eroarea?

anunta-ma daca ai reusit sa faci ceva ..daca nu ..mai incercam :D

Cris-Mary spunea...

super tare :D:D:D:D

Unknown spunea...

Concluzia? Ca sa ne vina mintea la cap avem nevoie de cateva posete in locul mai sus amintit :D Bine ca nu citeste si nevasta-mea postarea asta :D

Auroloacul sau boschetarul spunea...

nu stiu ce or avea oameni astia cu noi cei din strada au luato razna uni zau asa

NISIPURILE DE AUR spunea...

A devenit de necitit blogul tau .E imposibil . Fa ceva , te rog .

Lillee spunea...

M-am tot chinuit sa vad de unde vine problema...ce ar putea sa o cauzeze...am inlocuit cate ceva pe ici pe colo. Sa vedem acum.
@Manu, mie nu-mi aparea eroarea ci doar se incarca ceva mai greu.
Acum cum este? OK?

Tivadar Emanuel spunea...

acum nu-mi mai apare nici mie ;))
cam de la ce crezi ca era?

Lillee spunea...

@Manu: de la tampeniile alea de emoticoane.

Orin spunea...

Draguta patania fratelui tau! :) Gasim pe undeva reclama respectiva?

Tivadar Emanuel spunea...

bine ca ti-ai dat seama ...
interesant e ca la inceput nu faceau probleme .... probabil era un link neadecvat prin codul lor ...

Anonim spunea...

bestial! :))

fata din vis spunea...

viata bate filmul? Sau batranica artagoasa personajele? Foarte fain. A fost o filmare de neuitat, banuiesc. :)

Lillee spunea...

Din pacate reclama nu am vazut-o, nici macar Gabi. Era filmata pentru Norvegia iar pe aici pe la noi nu a fost difuzata. Pe vremea respectiva eram mult prea mica, iar acum am cautat-o pe ici pe colo dar in zadar...si eu imi doresc mult sa o vad!

AmZis spunea...

:)) tare

Anonim spunea...

eu am o casa batrineasca in com Tamadau Mare mai bine zis in Tamadau Mic si cind am fost pe 13 martie acolo am constatat ca mi-au spart casa au rupt lacatele cu ranga si au furat tot ce au gasit .. Oare politia din Tamadau nu stie cine se ocupa cu furtisaguri? si de ce nu face nimic vrea sa prindem noi hotii si sa-i predam noi dar ei oare de ce sunt platiti din banii nostri ca sa faca ce???

Anonim spunea...

am sunat la politia din Tamadau Mare sa vad cum fac sa depun plingere si.. nu raspunde nimeni la nr 0242643303 de ce mai tin telefonul daca nu raspunde nimeni ?

Lillee spunea...

@Anonim: asta e politia din Romania...ii doare in cot. Cam acesta este tot sistemul in tarisoara asta, nu numai politia...
Imi pare rau pentru patania ta, sper sa se rezolve.

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro