vineri, 19 martie 2010

Cu programare

Niciodată nu mi-a plăcut medicul meu de familie. Se pare că această doamnă doctor chiar îşi lua rolul în serios şi se considera un membru al familiei mele.
 
 Mă simţeam ca şi cum eram în vizită la nişte rude bătrâne şi băgăcioase. După ce se interesa ce am mai făcut în ultimul timp, cum stau cu viaţa amoroasă, şcoala, trecea la lucruri mai serioase: dacă m-am angajat, cât câştig şi ce fac cu banii. Degeaba încercam eu să ridic mâna şi să mimez că mă doare în gât al dracului de tare, că am febră şi mi-aş dori să terminăm mai repede. Adică: tanti, mi-e rău, dă-mi ceva acolo şi lasă-mă să stau în pat. Promit că-ţi trimit un e-mail cu toate noutăţile.

  La sfârşit îmi întindea o reţetă: nişte nurofen, aspirine şi multe lichide. Serios? Câtă magie frate. A ghicit ce mă supără fără să mă consulte, amazing!
 
 Dar totuşi ieşeam uşurată, mă spovedisem. Un fel de 2 în 1: am şi reţetă şi mi-am uşurat şi sufletul. Parcă îmi venea să aprind şi o lumânare dar niciodată nu am găsit locul special amenajat.  
 
 În general pierdeam vreo 2-3 ore pe la cabinet, după care ieşeam şi îmi făceam cruce
 
 
 Dar de la 1 aprilie cică se dă o lege: "Vrei să mergi la medicul de familie? Ai nevoie de programare".
 
 De la 1 aprilie în ce an, că la medicul mai sus menţionat se fac programări de când hău şi tot degeaba. Holul tot este plin de urgenţe şi bătrânei care vin după reţete. Am încercat  să spun la un moment dat că aveam programare la 15 şi mi s-a răspuns: lucrăm cu oamenii nu cu dosare. Păi şi atunci de ce mai consumaţi agendele pentru programări? Ca să fiţi pă trend, înţeleg.
 
 Dar de acum va fi pe bune. Aşa ne ameninţă ăştia din conducere. Cine vine fără programare plăteşte consultaţia. Excepţie fac urgenţele.
 
 Şi, cine stabileşte gravitatea urgenţei? Deja îmi închipui ce harababură şi tărăboi va ieşi. Dacă până acum mergeam în condiţii doar de maximă urgenţă şi pierdeam p'acolo vreo 2-3 ore, de acum încolo îmi voi lua şi ciomăgeală de la bătrâni, că ei au programare dom'le, eu sunt tânără şi rezist. Şi când or sări toţi pe mine, să vezi ce bastoane îmi iau în cap de ajung direct la terapie intensivă. 
Lasă că mă duc şi-mi iau direct nurofen şi aspirine, altceva oricum nu-mi dă. Da' de ce mă agit eu aici, oricum am renunţat de mult să-mi vizitez rudele bătrâne...
               
                                                                                                                  sursa foto
 
 

40 comentarii:

Anticalofilul spunea...

cred ca o sa ma tratez acasa de acum, in caz de vreo boala

Anonim spunea...

Hahahaha,tot este bine ca intrai,bine ca dupa ce stateai pe holurile dispensarului ,nu pleca cumva pe tyeren cum am patit eu,:))),saraca doamna doctor,o fi avand veleitati de popa si noi nu stim.Sau poate este asa de interesata de tine ...

Tasha spunea...

medicul de familie e ca si politia de proximitate,trebuie sa stie totul,sa fie aproape de bolnav....hehe!! bine faci!eu nu l-am vizitat pe al meu medic decat atunci cand mi-a trebuit o recomandare pentru statiunea de odihna,in rest,never!mai bine ma duc la un cabinet privat cand am vreuna bai!:))

Unknown spunea...

Medicina de stat a decăzut demult,prefer cabinetul privat,respectă omul care dă banul,nu-l umilește.http://costymaximus.wordpress.com

Boris spunea...

La doctorul meu de familie e plin de babe care vin zi de zi aiurea. Nici metoda cu programarea nu e asa buna ca tot isi fac programare babele si vin de complezenta. Cred ca o taxa de 5 lei nu le mai atrage asa mult consultatia medicului de familie si avem loc si noi astia tineri fara sa stam o zi la coada.

Unknown spunea...

si asigurarile de sanatate??? unde e?

Cris-Mary spunea...

Am auzit si eu si imi si imaginez ce va fi la cabinetul doctorei ..si asa era harababura .. sa vezi de acum .. Asa cum ti-ai descris doctora e si a mea .. mai trist e ca femeia nu are nici o treaba ca afara e o coada de 20 de persoane .. eu dau sa plec si ea ma tot intreaba de una alta .. uneori te simti ca la politie:)

Cristian Lisandru spunea...

Chiar de la 1 aprilie e valabilă legea asta? De ziua mincinoşilor?

BlackCat spunea...

Prima mea doctorita de familie era cam cu nasu pe sus. In cativa ani buni de cand eram inscrisa la ea, am fost de 2 ori si o data nu am gasit-o si m-a consultat asistenta. Oricum, aveam nevoie doar de o crema asa ca n-a fost grav. Cand in sfarsit aevam si eu nevoie de ea mai serios (aveam nevoie doar de niste trimiteri pe la diverse dupa ce-am avut niste operatii), a inceput sa se ratoiasca la mine ca de ce vin asa mult la ea si alte chestii. Big Sis mi-a amintit ca pot oricand sa imi schimb medicul de familie, no charge asa ca m-am dus cu capu sus la aia si i-am spus ca vreau sa ies de pe lista ei de aia si de aia si de aia (numai n-am injurat) si sa-mi dea o hartie ca m-a scos de pe lista. M-am mutat la alta doctorita care e prietena cu Big Sis si la ea n-am avut nici cea mai mica problema. Chiar si acu cand nu sunt asigurata (nu platesc taxe) pot oricand sa-i cer o trimitere sau reteta.

madMe spunea...

Doctoriţa mea de familie a ieşit la pensie. Acum sunt la un doftor nou, să vedem cum va fi :D Ce-i lipseşte bolnavului, să-şi mai facă şi programări!

Александра spunea...

Mda...stiu cum este...8-| si se fac programari cu 3 zile inainte..asa mi-a zis medicul meu...

rebelu spunea...

o alta nebuneala tipic romaneasca.indiferent de unde ne inspiram uitam mereu ca aici e romania si daca chestia respectiva a mers in germania aici nu va merge sigur

sorin andreica spunea...

medicii de fam nu-si au nici un rost in afara faptului ca elibereaza cateva hartii,marea majoritate se duc la specialist.
cu respect

Blindius spunea...

În iunie fac 2 ani de când n-am mai trecut pe la medicul de familie.Făcusem nişte analize,dar nu m-am dus după rezultate.Ţin să-l contrazic pe Sorin Andreică ; medicul de familie îţi dă acea trimitere cu care faci consultaţie ''moca'' la specialist !

Anonim spunea...

Ptiu-ptiu, fereasca Sfantul de asa medic cum ai tu Lilee! Pana amu o fo bine la mine, dar stai sa vedem de aci incolo(cu referire strict la medicul de familie, ca in spital ai vazut ce-am patit...)

realbadpisy spunea...

mdea si eu cred ca o sa fie mare agitatie.

AmZis spunea...

Asa e peste tot cu doctorii astia :) Mai ales de familie. Asa e si al meu. Dar el chiar face parte din familie. Suntem prieteni

Bogdan spunea...

Astia ne sunt doctorii...

Ema spunea...

Se ia gripa si prin simpatie. Pe cuvantul meu. Prea multe suntem racite maxim. Medicul meu de familie mi-a zis să stau linistită că-mi trece de la sine. Nici așa nu-i bine. Vrei să facem schimb ?

Ioachim spunea...

Aveam un astfel de medic la fabrică,de fapt cred că şi acum e,cu toate că e bătrânnnn....Ferească Sfinţii să ajungi la el,te ţinea de poveşti şi două ore.

Fetita Junglei13 spunea...

Recuonsc alti medici,numai ca a mea e speciala,cred ca ti-am mai spus "vrei sa te ingrasi: du-te la p......" I-am zis sa-mi ea reteta,ca mi-a mai recomandat ceva si iar i-am cerut reteta,dar cica n-are.Poate ca e peste la vreun baiat si eu nu m-am prins.Tiiii,data viitoare o intreb.

Petruti Catalin spunea...

asta este :) cum zice bogdan astia ne sunt doctorii nu ai ce sa le faci

Tivadar Emanuel spunea...

schimba medicul de familie ...e atat de simplu ..eu mi l-am schimbat si cateodata imi vine sa-l schimb din nou :))

wow ...ce de emoticoane noi! :)))
Let's give a try:
**==
(~~)

aaaaaaaa inca ceva ...ce faci week-end-ul asta: iesim la o !0)?:))

Tivadar Emanuel spunea...

n-au iesit .... ma rog ultimu' l-am si gresit - era de fapt: ~0)

so ..cafea? /please

Tivadar Emanuel spunea...

stii ce ma enerveaza ..marti am stat 2 ore sa astept sa ajung la ghiseu ptr a-mi face calculul ptr plata CAS ptr acest an .... iar la chiseu nu glumesc ...atentie repet - nu glumesc am stat 35 de minute!!!
Mi-i sila de ..tara asta!
/blur

Tivadar Emanuel spunea...

ia vezi ce faci cu emoticoanele alea .;)))

Lillee spunea...

@Manu: acum am vazut ca nu merg toate emoticoanele...de ce naiba? :t((
Bem o cafea virtuala daca insisti :D

Tivadar Emanuel spunea...

~0) ~o)

Tivadar Emanuel spunea...

ptr cafea era 0; eu zic ca merg toate doar ca tre' sa stii ce sa tastezi..
in schimb de cand cu noile emoticoane cand intru la tine pe blog imi apare un warning - daca vreau sa ruleze un script sau nu
Script: chrome://fdm_ffext/content/fdm_ffext.js:104
....eu folosesc mozilla

Tivadar Emanuel spunea...

pardon ...acel warning apare doar cand tastez un comentariu care contine si emoticoane noi.

Lillee spunea...

Da, se pare ca nu am noroc nici cu emoticoanele astea. Daca las scriptul apare mesajul ala si se incarca greu pagina...daca il scot nu-mi mai apar toate :((

Lillee spunea...

Am scos scriptul...il las asa. O sa apara doar unele...dar decat deloc...asta e :)

Anonim spunea...

Urăsc medicii, cu sau fără programare! %-(

Tivadar Emanuel spunea...

l-ai scos dar mie tot imi apar toate ...
Lilleee ...tu nu dormi deloc???

Miţă spunea...

Off topic: ma gandeam ca ti-e dor de o leapsa, am una amuzanta pt tine ;)

Lillee spunea...

@Manu: nup...sunt vampir :D
@Mita: m-ai ruinat...daca ai sti tu ce restantiera sunt la lepse...:((

AmZis spunea...

nu pot scrie la ultimul post. nu stiu de ce:(

Monica spunea...

:)):)):)) a mea pt orice iti dadea trimitere la spital:))

Iosif spunea...

Va fi mai bine ? eu nu prea cred dar sa dea Dumnezeu.....
Salutari all !

Anonim spunea...

eu nu prea am dat pe la doctorita de familie...doar cand aveam nevoie de motivari...bazate pe minciuna...pentru scoala..
ar fi culmea acuma sa mai fiu la liceu si sa imi fac programare pt motivari

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro