joi, 21 ianuarie 2010

Viata in ritmuri de fanfara

Ma chinuie o migrena de azi dimineata. Am incercat s-o alung cu tot felul de leacuri si trucuri, pastile, am apelat si la rugaminti si vorbe mieroase. Nimic, nu vrea sa ma paraseasca si pace. S-a instalat asa de bine incat rezista la toate incercarile mele si plus de asta ma mai ia si la misto.

Singura alinare ce mi-a ramas este gandul ca poate ma voi obisnui cu ea sau poate se va plictisi de mine si isi va cauta alt motel ( de unde se poate deduce ca nu am capul mare).

Si dupa ce ca sunt nevoita sa suport toata fanfara ce se dezlantuie in capul meu, ca si cum nu mi-ar fi fost suficient, pisoiul s-a gandit sa-mi alinte si el simturile cu serenade scartaite. L-am amenintat, l-am dat afara, l-am bagat iar in casa, i-am creat tot confortul, i-am explicat cu vorba buna, prin semne...
In zadar, nu vrea sa ma scuteasca de scrijelituri pe creier si vad ca devine din ce in ce mai insistent. Cedez si ma retrag in dormitor, lasandu-i toata casa la dispozitie pentru a-si exersa vocalizele in tihna. Poate asa reusesc sa adorm, e bine ca am vointa. Dar odata ce fata imi atinge perna si fanfara isi pune subwoofer, vointa isi ia campii. Ma ridic si iau o carte. Poate asa ma voi pierde in lectura si "duduiala" amorteste.

Ma insel din nou. Bubuiturile incep sa faca sincron in ritmul textului iar literele incep a se amesteca. Arunc cartea si ma indrept spre fereastra. Ninge. Incerc sa ignor vocalizele pisoiului si sa ma las cuprinsa de priveliste. Vreau sa ma dizolv in peisaj, sa fiu una cu fulgii de nea, sa intru si eu in jocul lor, numai ca fiecare fulg asternut pe pamant in capul meu rasuna ca un trombon. Vantul nu se lasa mai prejos si incepe sa sufle in mii de trompete. Ma indepartez de fereastra si ma trantesc pe un scaun aflat in drumul meu, ceva ciudat se intampla. Printre sunete isterice si bubuituri violente ce alcatuiesc haosul din capul meu, se perinda niste ganduri, cu semn de intrebare:
 

- daca ma doare capul inseamna ca e material prost sau doar ma atentioneaza ca exista si ar trebui sa-i acord mai multa atentie?
- daca vreau sa-mi omor pisica inseamna ca sunt criminala ?
-  daca un fulg de nea ce atinge pamantul rasuna ca un horcait de trombon, oare cum va rasuna pisica aruncata de la balcon?
- oare toata aceasta muzica violenta din capul este un semn ca trebuie sa ma apuc de cantat?
- de ce muzica doare?
- de ce pisica a inceput sa latre?

Aaa nu. Nu era pisica. Si-au facut niste caini aparitia in peisaj si m-am mai pricopsit cu niste distorsiuni auditive. Ahhhh  ce fain latra, pe ritmul fanfarei isterice.
Dar, hei! De cand stau eu la birou si scriu? Ma mai doare capul? Pfff, ce intrebare idioata. Dar pisica... unde e pisica? Trebuie s-o caut si sa-i cer scuze! Pana la urmatoarea postare sper sa scap de muzichie.
Trecea fanfara militara, in frunte c-un tambur major, .tras prin inel cu mustacioara... paramparamparampam pam..









19 comentarii:

Marianita Cochiorca spunea...

Ele sunt ce vrea!
Cu un pistol se rezolva totul.

iculici spunea...

PAAM PAM.
:D

Tlaloc spunea...

Trebuie sa simtim durerea ca sa nu uitam ce inseamna fericirea, pisoiul e tot pisoi, o sa faca doar ce o sa vrea el!
O zi buna!

Tasha spunea...

Hai ca m-ai amuzat cu postul asta,desi ,na!regret ca te-a chinuit duirerea de cap,dar ai povestit-o intr-un stil foarte haios,incat nu s-a lasat fara zambete din partea mea...;)

Fetita Junglei13 spunea...

Aoleuu,sper sa iti treaca.
La tine nu stiu ce e, dar la mine, daca ma doare capul, stiu ce am, m-a invatat tata de mica "nu te poate durea,ceea ce nu ai" sau "te dooare ce ai mai prost".Deci,nu-mi fac alte iluzii.
Si-apoi asmute pisica pe caini si poate trece totul.
:*

Anonim spunea...

Sora'mea, ca sa iti treaca capul....ia-ti 1/2-tea si hai in we la Bucuresti....oricum se anunta doar...ger...sper ca stiti sa veniti daca nu este viscol...... =))
Ce zici?

madMe spunea...

Oooof, si pe mine ma mai apuca dureri de astea nenorocite. Sper sa scapi de ele cat mai repede. ;)

Simion Cristian spunea...

Ai un premiu la mine pe blog!
O zi placuta!

Anonim spunea...

Ia un Nurofen Plus, iti ia durerea cu mana. Toate ca toate, pana la pisica! :p

Anonim spunea...

Fain...
O sa treaca durerea ca nu s-a nascut cu tine..:P

Diana spunea...

2 zile am avut dureri de cap. m-am dus pana si la analize de frica. am luat o roaza de pastile si nimic...liniste si pace e de ajuns ..pana la urma trebuie sa treaca singura. :P param pam pam nananananananana :)

Diana spunea...

-ar trebui sa ii acorzi mai multa atentie desi vb mea preferata e: materialul prost :)
- nu nu, nu esti criminala doar putin ;))las trece; esti de'a noastra si te intelegem
- fulgul saracul nu are nici o vina acuma cu pisica ....arunc-o putin cade in picioare , se intoarce si iti ceri scuze :)
- asta cu cantantul.... eu as vrea sa vin dansatoare in trupa ta :)) ma primesti?
- doare muzica? pe asta nu am mai auzit-o! auzi ai si febra :)
- da da da mai latra ..e normal ...auzi dar oare nu ma dore si pe mine capul :D tam param pam tam nana

Diana spunea...

Oameni buna intrati la Selena pe blog ca e suparata rau ...am zis eu ca m-a intrecut la injuraturi (rar mi se intampla dar sunt om si le mai scap si eu) ...:) hai sa o facem sa nu mai fie suparata :) eu sunt cu ea de acord cu tot ce spune ;))

Monica spunea...

mmm imi pare rau ca te doar capul dar ai povestit f tare si mi-ai starnit zambete:)

Anonim spunea...

îmi pare rău că nu te simți bine :(
dar ai avut un stil de a povesti toată durerea asta a ta...foarte tare :)) faza cu „de ce latră pisica?” m-a determinat să nu mă opresc nici acum din râs...îmi și pot imagina :))
să te faci bine :)

nasturash spunea...

=)) eu zic sa nu omori totusi biata pisica, stiu ca e stresanta, dar banuiesc ca nu are vreo vina

Bogdan spunea...

Ia-ti cateva zile libere.

Filthy spunea...

Durerile astea de cap te fac sa iti pui niste intrebari tampite. Eu, fiind in sesiune, ma intrebam noaptea pe la ora 2 "de ce Sala Palatului e a palatului?"
Am realizat ca e stresul de vina si ca: Fericiti sunt cei saraci cu duhul :|

Lillee spunea...

Gabi...daca nu e viscol s-ar putea sa ne ratacim :))

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro