vineri, 27 noiembrie 2009

Coca-Cola

Stiu ca nu este buna pentru organism, ca este otrava curata. Contine o gramada de prostii:
-colorant caramel ( E150C): care poate produce spasme si duce la scaderea numarului de limfocite.
-acidifiant acid fosforic (E338): care duce la incetinirea asimilarii de calciu, magneziu si fier;
-cafeina: care duce la anxietate, diabet, insomnii, boli de inima, probleme digestive, probleme renale, probleme oculare....si lista poate continua.
Chiar am facut un test la un moment dat si mi-a albit anumite obiecte de inox.

Cunosc toate detaliile, m-am informat, le-am aflat. Si, cu toate astea, declar cu mana pe inima ca totusi consum. Aceasta licoare "magica" mi-a luat mintile. Stau acum si ma gandesc cat rau poate provoca, iar daca ma uit pe birou ce vad? Un pahar maaaaare, plin cu Cola. stau si scriu aceste cuvinte si mai sorb putin din pahar. Dar macar e rece. Ziceti voi, nu sunt cu capul?


Cred ca sunt nebuna. Dar imi place de mor. Deja este dependenta. Daca nu beau cola, beau pepsi, se stie.
Am mai redus eu pe ici pe colo, nu mai beau in cantitati industriale, dar totusi este prezenta in frigiderul meu. Se tine scai de mine, eu ce sa fac? Doar stiti ca sunt buna la suflet si nu pot s-o refuz. cand se uita la mine cu bulele alea cafenii, nu pot sa-i rezist. Asta e, sunt miloasa.

Nu va intreb ce parere aveti, pentru ca sigur imi spuneti ca nu e buna, stiu si eu acest lucru. Nu e buna, nu este buna chiar deloc. Dar e aici langa mine. Se uita la voi.

24 comentarii:

Marius spunea...

N-o sa spun ca nu e buna. Desi sint bautor exclusiv de Pepsi. E buna si asta e ... In fond, vorba aia, o viata avem si-o gaura-n fund. Daca stam sa ne uitam la fiecare E o sa ajungem niste mosuleti frustrati ca nu am trait viata.
Asa ca, hai noroc !

Weekender spunea...

Probabil cafeina creeaza dependenta.
Si din cauza ca celelalte sucuri nu au nimic de spus. Si momentele in care le-am acceptat au fost la ... cafea.
Obisnuiesc un produs natural facut in casa care imi inlocuieste "setea de cola", o limonada mixta din 50% limonada de lamaie si 50% fresh de portocale. Si zahar, miere sau zahar brun. Dar tot nu renunt de tot la cola, doar ca o beau mai rar si cu mai multa placere.

Fetita Junglei13 spunea...

Suntem nebuni cu toti.Cand eram in liceu proful de fizica ne-a pus sa facem 2 experimente, unul cu o moneda galbena,nu mai stiu valoarea,dar aseamanatoare cu asta de 5bani.Rezultatul- s-a albit.
Experimentul nr 2- am introdus o bucatica de carne de vita,pana a doua zi s-a topit.
Ca si la tigari,stiu ca-mi fac rau,stiu ca nu sunt bune,dar fumez.Deci si eu am ceva la cap (o sepcuta)

Adrian Barbat spunea...

Eu nu prea beau cola indiferent de producator, prefer fresh-uri sau limonada iar daca nu e atunci ceai. Nu o fac intentionat pentru ca face rau, asa m-am obisnuit nu am facut niciodata o pasiune pentru aceasta bautura neagra iar asta poate pentru ca perer alta negresa, cafeaua ;).

Lili spunea...

Detest toate bauturile carbogazoase. Ma pisca pe limba, ma baloneaza si alte un milion de anti chestii. Care este scopul? Nu inteleg. N-am fost pasionata de Cola niciodata. Beau la cate o sindrofie, ca nu este altceva. Iiiuhhh!
Nu va inteleg. Si iubi meu bea cola si ceva socata de la biborteni, ca apa. Cum? Cum?

Anonim spunea...

Always, Coca Cooolaaaaaaa :P

Monica spunea...

mmmm....e delicioasa:P..dar am abtin de la sucurile cu acid:(

Dianne spunea...

E foarte buna si delicioasa si cum vrei tu.
Eu pe vremea cand stateam in Anglia aveam langa pat sticla de cola si noaptea ne trezeam din somn cand ne era sete beam cola si 'napoi la somn. Nu am baut apa deloc cat timp am stat acolo. Numai cola si iar cola.
Acum am cam renuntat la ea....nush de ce
Mai beau asa din cand in cand cate-o gura din sticla (ca-i mai buna) :D

Weekender spunea...

@Dianne
Vezi daca ai renuntat la ea? Nu te mai trezesti din somn noaptea.
Sau e un obicei britanic sa te scoli noaptea in somn?

Unknown spunea...

Haha, te urasc Lillee pentru ca eu sunt adept Pepsi! :X

Pepsi > Coca Cola. End of story, reprofileaza-te pe Pepsi :X

realbadpisy spunea...

:X :X Iubesc cola si eu sunt dependenta!!! yammmmmyyy!!!! Unde naibili e mutzu-mutzu ala cu balutze sa-l pun?!

wikiday spunea...

dupa mine , problema e in altceva, si anume, daca ii spui omului ca nu trebuie sa faci cutarica lucru, el dimpotriva o va face, intr-o astfel de situatie ajunge fiecare, fie direct, fie indirect, in cazul asta e doar o Coca Cola!;)

Fata cu ochi verzi spunea...

Şi mie îmi place cola,hai şi pepsi...
Cu toate că beau rar pentru că nu mă simt chiar minunat după ce beau câte un pahar dar...când îmi este poftă nu prea pot să-i rezist;din fericire nu îmi este poftă prea des :)

strumfita cu esarfa spunea...

ouch, si eu is dependenta de cola.
fara cola nu intra tigarea deloc. :|

Boris spunea...

Nu e buna cola :P. Pepsi Twist is the best! Dependenta curata. Oricum am lasat-o mai moale in ultimele luni...90% beau apa.

Anonim spunea...

Aveam și eu o perioadă în care beam Cola, dar numai așa, ca fapt divers...când ieșeam cu prietenii și nu-mi venea nimic în minte ce să beau îi auzeam pe ei "o Cola" și repetam și eu. Oricum, niciodată nu-mi era bine după ce-l consumam...țin minte că la un moment dat era Cola Vanilla, dar ca norocu' a dispărut...ăla îmi plăcea enorm. Acum, pot să zic că au trecut luni bune de când nu am mai băut Cola și or să mai treacă destule...chiar nu mă mai atrage cu nimic. Ce am observat însă, este că Pepsi parcă e puțin mai bun decât Cola...adică după Pepsi nu-mi era rău ca și după ce beam Cola. Oricum știu că ambele sînt cel puțin la fel de dăunătoare organismului...Iar tu Lillee, nu te speria, cunosc o grămadă de oameni care îs dependenți de Cola, deși în mare parte nu prea vă înțeleg :D

Weekender spunea...

Am uitat sa spun: "Beer rules".
In special weissbier, bere nefiltrata cum zicem noi romanii gresit. Weissbier e o bere din grau si malt de grau, fermentata fu drojdie. Foarte buna pentru organism. Se stie ca drojdia e un produs magnific pentru organism, e buna si pentru sportivi, contine tot complexul de vitamine benefice. Are un aspect orange-laptos, ca braga. Si daca apuci sa te imbeti din ea, nu te doare capul.
Exista si fara alcool, care difera total de berea fara alcool. E in sine un produs individual.
Ideea era ca acolo, afara, sunt multe alte lichide care pot deveni alternativa mai buna decat cola. Trebuie doar sa-ti educi papilele gustative.

Andrei Jitcă spunea...

La inceput Coca-Cola continea cocaina (de unde si numele de "COCA") ce mai vrei, isn't it that obvious?!

Iosif spunea...

Alt subiect tabu ! Si aici m-ai prins stimata Lili...sper ca nu am gresit numele !
Eu as putea sa beau cantitati industriale de Coca Cola.....incerc sa evit.
Am redus la 2...3 litri maxim pe saptamana....
salutari all !

Anonim spunea...

e buna buna :X

Sorin spunea...

în liceu un coleg îmi spunea că cu CocaCola (TRIPLĂ CACOFONIE!I OWN THIS LANGUAGE!) poţi spăla toaleta...acu' nu ştiu dacă el se referea la aciditatea substanţei sau doar se dădea mare cum dă el cola si pe wc...

Unknown spunea...

daca tu esti nebuna,atunci si eu sunt nebuna!dar e buna,al naibii de buna!;)

onmysite.ro spunea...

nimic, nimic..dar consum..
de aproape un an ..numai diluata, ca nu o mai suport in stare naturala (coke+vin) :D nu incercati ca produce dependenta si mai mare!

Andrizes spunea...

Lili, eu iti propun sa renunti la Cola pt ca e daunatoare! Poti sa bei, in schimb, PEPSI. It's cool, addictive & available!!!

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro