vineri, 25 martie 2011

Un pas inainte pentru medicina in Constanta

Nu-i asa ca vi s-a intamplat sa luati o pastila  pentru orice afectiune, nu conteaza, si sa va doara stomacul? Ati mancat ceva inainte? Poate ca nu. De ce? Pai, va durea prea tare capul, sa zicem, si nu ati mai avut rabdarea necesara sa va ganditi la micile detalii. Sau poate ca v-ati gandit dar nu ati mai rezistat. O durere de stomac sau o cefalee? Ok, sa fie aia de stomac, e mai usor de suportat. ( poate ca nu e asa, dar nah )
Sau, de cate ori ati mancat ceva si v-a cazut greu la stomac? Greata, varsaturi, indigestii, nasol. O farmacie, unde e o farmacie? In momentele acelea e mai dificil sa ajungi la farmacie, nu?
Sunt doua probleme la care niciodata nu m-am gandit asa, in mod special. Am tratat totul ca atare. Bine, mai sunt si cazuri in care unele persoane poseda farmacii ambulante ( demne de toata invidia farmacistilor ), cum ar fi Gabi, fratele meu cel mare ( marele artist ). Aceasta categorie de oameni o excludem in cazul de fata.
Acum, sincer, voi nu v-ati confruntat cu cele doua probleme prezentate mai sus? Ehhh, dragii mei, daca voi credeti ca nimeni nu s-a gandit in mod serios la o rezolvare, va inselati amarnic.
Exista un nou concept introdus pe piata care , cred eu, va prinde foarte bine. Abia aseara l-am descoperit in timp ce ma plimbam prin piata. Ia priviti despre ce este vorba:










Dupa cum bine observati, acolo este o farmacie. Dar ce scrie sus? Huh? Da, ati citit bine.
La achizitionarea oricaui medicament primiti cadou o placinta cu diferite ingrediente, depinde de afectiune. Sau,poate placintaria si-a luat masuri de precautie. Patronii se simt cu musca pe caciula si ce si-au zis: bai, decat sa-i imbolnavim p'astia si sa ne luam amenzi, hai mai bine sa le asiguram si medicatia. La fiecare placinta cumparata, primesti tratament preventiv si economic, in functie de "vechimea" placintei. Vrei o placinta facuta astazi? E mai scumpa si primesti doar o aspirina ( sa nu zici ca nu ti-a dat nimic ). Vrei una de ieri? E mai ieftina si primesti niste aspirina efervescenta, asa simbolic. O placinta mai veche de 7 zile? Super ieftina, plus ca mai primesti si un pliculet de smecta. Mai veche de o luna? Aproape gratuita si ai ca bonus o rugaciune din suflet :)))
Placintarie+farmacie= fara dureri. Acum in Constanta. Maine-poimaine si in alte parti. Deci, se poate, da?
Dar daca s-au inventat pastile cu gust de placinta? Aici imi scot palaria si o pun la loc ( nu mi-am indreptat parul ).

16 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Gata Lillee, ma pun pe treaba.
Am o poza de la revelion,de cand a fost iculicea,cu chiosc de paine si deasupra scrie scoala de soferi,mai am una cu alarma legata si e musai sa le gasesc.Plus ca trebuie sa zic despre necesitati,dar zau,a fost prea frumos afara azi.

Lillee spunea...

@Fj13: lasa ca de duminica se strica vremea (sper sa nu puta) si vei avea timp si de pozele alea :)

Fetita Junglei13 spunea...

Cu pozele am reusit,mai am cu necesitatile.

Monica spunea...

lilleeeee e romania
imi amintesc ca in tecuci parca de anul nou a scris prin tot orasul "la multi ani 20011"

pe mine asemnea faze nu ma enerveza, nu ma amuza si ma fac sa mutesc...

Monica spunea...

...nu ma amuza ci ma fac sa mutesc:

corectam:)))

Vlad spunea...

Chestia asta imi da o stare de bine! Cand o sa scrie pe Spital "Carciuma -> noi bagam trascau nu Ringer" am sa fiu primul la coada la internari, cu trocuta in dinti, vena pregatita si dand din coada.
Eu zic ca-i una din doua variane:
1) E o strategie de marketing. Din ce-am vazut eu in Romania mai multe decat farmaciile sunt doar bancile, ceea ce arata cele doua interese ale natiei romane. Concurenta -> acerba! Si atunci ce sa faca doamnele cochete ce se intrezaresc in imagine ca sa atraga clientela? Pun firma cu placinte. "Ciorapi de dama" sau "bijuterii" nu mai tine ca e criza. Adicatelea, ce vreau eu pentru ca sa spun, este ca e ca-n chestia cu (ador limba romana :P): "se vor distribui chiloti doar femeilor ce pot certifica ca lucreaza pe schela". E stare de austeritate. Placintaria e idee de aur!
2. Este o cursa. Menirea "placintariei" este sa atraga cumparatorii inauntru unde vor fi instruiti asupra contributiei unei diete cu continut excesiv de grasimi (>16%) in declansarea si exacerbarea diabetului zaharat de tip 2 in randul populatiei tinere. Uuh...lung si greu a fost! Prin urmare treaba e clocita de urmatoarele categori socio-profesionale: a) doamnele de la Ministerul Satanatii care isi vor face norma de educatie fortata a populatiei; b) fetele de la psihologie care isi vor scrie inca un master bazat pe o cohorta complet lipsita de semnificatie statistica (e o arta care nu inceteaza sa ma uimeasca!); c) domnisoara din fata magazinului care va scapa ceva mai devreme de esantioanele gratuite de la Dove si se va duce la iubi ei acasa; d) Doamnele farmaciste care mai vand un MemoPlus in plus, dar aici revenim la varianta 1 ce le incrimina doar pe dansele.
Vladimir

Radu spunea...

Ai spirit de observatie si zambetul pe buze tot timpul ...si asta-mi place la nebunie , Lillee.Pai , daca inainte o fi fost placintarie si cei din cartier ce se calcau in picioare ca erau pretzuri mici la gauri de covrigi , s-or fi imbolnavit de-atata coca procesata , ce s-o fi gandit placintarul sef ? Eu i-am imbolnavit , eu ii fac bine ! Om de omenie ....Jos palaria ca mi s-a indreptat parul ...si a venit primavara .

Devils spunea...

Specialitati:
-Covrigi cu alifie (sa alunece bine)
-Pateuri cu sirop de tuse
-Placinta cu cavit

Ma intreb ce oferta au la cozonaci , ca tot vine pastele...

Lillee spunea...

@Vlad: gata, voi adopta eu proiectul spital-carciuma. Interesant comentariul tau, adevarul este ca ai imaginatie buna :))

@Radu: ma bucur ca pot sa aduc zambete, macar asa putin. :)

@Devils: cozonaci? Daca tot vine primavara si incepe sezonul racelilor, o sa fie cozonaci cu carmol. Ma intreb cum or fi pateurile cu sirop de tuse :))

@Monica: am trecut de mult timp de faza asta in care doar amuteam. La ce e in tara asta ar trebui sa fiu stana de piatra asa ca... mai bine sa fac "haz de necaz" :)

@Fj13: am vazut :)

Mihaela spunea...

:)) Iarasi m-ai amuzat. Tare bine ma simt aici, pe blogul tau. :P
Si farmacia asta...poate de-abia s-a mutat in acel spatiu, dar puteau sa aiba grija sa stearga acea denumire, sa puna si ei sigla lor, sa stie lumea la ce farmacie merg. Nu le pasa deloc de imaginea lor - mari profesionisti.

shaman spunea...

Sau poate fi o combinatie.
-Ma cam doare capul. Ce-mi recomandati?
-Pai...o placinta cu algocalmin. E proaspat. Abia l-am primit!

Anonim spunea...

Ca tot intreba cineva : cozonac cu emetiral si drop de miel cu metoclopramid;eventual pasca cu triferment....preventiv , sa vi se ia de greata de la carnea de miel si sa functioneze bila...ca era vorba de Paste , nu? :P

Lillee spunea...

Ce de idei p'aici...am putea deschide o afacere profitabila, sa stiti :))

madMe spunea...

Ar fi tare să îți iei ceva pastile de slăbit și să ți le asezoneze cu o plăcintă :D Eficiență maximă :))

Amzis spunea...

cumperi o pastila si te faci placinta :)

Andera Y spunea...

=))) La asta nu m-as fi gandit! Afacerea viitorului: sa-mi deschid covrigarie, da' sa scriu deasupra "electrocasnice". =))

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro