sâmbătă, 26 martie 2011

Tigari avem...

Fumatorii stiu bine care e faza cu tigarile, nefumatorii spun ca este un viciu nesanatos. Stiu ca nu sunt sunt bune, ca dauneaza sanatatii, ca sunt bani cheltuiti aiurea si cu toate astea tot fumez. Ce poti sa-mi faci? Sa-mi dai in cap? 
Daca as putea sa ma las? Avand in vedere ca nu fumez la cafea ( un lucru neobisnuit pentru un fumator, nu? ), ca nu fumez cu zilele daca nu am chef, da, as putea sa ma las. De ce nu ma las? Ca nu vreau. Na, ca am spus-o si p'asta.
Am fumat mult timp kent 8, de la un timp incoace fumez kent 4. Dar ati observat cat de larga este toata aceasta "arie" a tigarilor? Parca ne si putem caracteriza in functie de ce anume fumam. Gagicutele emancipate fumeaza tigari slim, cu arome de trandafir, ciocolata, vuitton si miu-miu. Ce, fumeaza ca mine kent 4? Nee.
Barbatii adevarati baga trabucuri, pipa, d'astea puternice, barbatesti.
Nu va suparati pe mine, stiti doar ca eu glumesc. :) Ca sa va impac, va marturisesc ca si eu mai fumez narghilea. Suntem chit?

Au aparut, mai nou, niste tigari cu un purice in filtru. Fumezi tigara normala iar cand ti se acreste apesi pe purice pana il spargi si... booom, o aroma de mentHol iti inunda simturile. Eeee ce inovatie? Am incercat si eu dar faza e ca uitam sa sparg puricele :)) Se numesc kent convertibles si am renuntat la ele. 
Acum imi spunea frate'miu ca sunt unele, minitek, cu menthol si lamaie. Sa recapitulam: trandafir, ciocolata, cirese, dropii dresate, cafea, ness, menthol, lamaie, portocale, lacramioare, porumbei copti?  Dar cu aroma de ceafa de porc si cartofi prajiti cand apar? Nu de alta, dar vreau sa-i fac o placere sotului. Sau macar acolo niste zacusca , tocana dobrogeana, ciorba de burta, fructe de mare, sarmale? Uitati, fratilor, cate idei. Daca le preluati, sa nu uitati ca de la mine a pornit totul.
Gata, ca am facut destula publicitate moca. Sa plateasca daca vor mai mult. :)

Completare
Imi spune frate'miu acum: "Cica aroma de lamaie...pe dracu. Nici nu se simte"
                                        "Eu: " Dar ce te asteptai??? Sa fumezi limonada? :)) "

30 comentarii:

minoki spunea...

Da ce bine imi pare ca m-am lasat! Ca nu de alta da ma tem sa nu ma ingras de la aromele de ceafa de porc sau fleica.

Lillee spunea...

@minoki: ai si tu dreptate :))

Fetita Junglei13 spunea...

=)) sa fumezi limonada?
Un natural de coacaze?Sau o tuica,sa combini doua deodata?

Lillee spunea...

@Fj13: ooo ce idee minunata. Alcool si tutun. Noi doua am putea sa dam lovitura :))

Fetita Junglei13 spunea...

S-a facut

Lillee spunea...

@Fj13: gata, afacere scrie pe noi :))

BlackCat spunea...

Eu am fumat mai de toate dar le-am detestat pe astea cu arome. Pai ce coada mea?! Ori fumezi ori te joci cu papilele gustative?

P.S. Feeling better in seara asta. Merit un Kent lung pe balcon!

Lillee spunea...

@BlackCat: ma bucur ca te simti mai bine. Meriti si doua kent lungi :*

Monica spunea...

:)):)):)) mi a zis o colega la munca: "onica, spune i lui A sa mearga sa mi cumpere .... slim "(habar nu am ce tigari)
La care eu: Miooara esti slabanoaga, ce naiba iei pastile de lsabit?!
:)):))

Lillee spunea...

@Monica: :)))) esti nefumatoare, nu? Pastile de slabit :)))))))

Radu spunea...

O sa radeti .Tutunul de pipa preparat in Olanda , are niste arome fantastice . La primele fumuri "inhaustate", dai ochii peste cap de placere , dupa care ti se fixeaza privirea pe cea pe care o ai in fata imaginandu-ti cam cum arata fara anumite accesorii vestimentare . In final , iti vine sa arunci pipa si sa te apuci de treaba ...Aromele de pruna in care este fiert tutunul , iti dau curaj sa incepi asaltul . Gata ...decent ar fi sa ma opresc .

Sorin spunea...

Eu am fost fumator apoi nefumator , acum am intrat iar in randurile fumatorilor , as putea sa nu mai fumez dar imi completeaza o parte din celelalte vicii.
Cand si cand ajung la concluzia ca nu este bine dar atunci ma consolez amintindu-mi cele 7 motive pentru care eu sunt util societatii si nefumatorii nu :

1.Prin faptul ca nu fumeaza dauneaza industriei producatoare de tigarete
2.Prin faptul ca nu fumeaza nu platesc suficient impozit statului in care traiesc
3.Nefumand nu sunt predispusi la boli si micsoreaza astfel medicii de veniturile lor (si asa mici!)
4.Traind mai mult devin o povara pentru fondurile de pensii
5.Diminueaza (sau mai bine zis scad rata anuala) veniturile celor de la pompe funebre
6.Pamantul este si asa suprapopulat si pe zi ce trece situatia se inrautateste
7.Scad rata anuala a veniturilor bisericii

Александра spunea...

am fumat si eu un timp..dar m-am lasat. Din narghilea am tras o data si avea gust de pepene galben.. si as mai vrea... :)

Lillee spunea...

@Radu: ahaa, deci exista tutun cu alcool. Mi-a placut foarte mult cum ati povestit, sunteti de nota 10.

@Sorin: ai mare dreptate, sunt niste motive foarte bune :))

@Alle: eu nu instig la fumat, doar ma cunosti cat de cat :) Pepene galben? Sa incerci cu cafea...

G.W. spunea...

astept tigara cu aroma de marijuana :))
referitor la aromele traditionale romanesti, sa nu uitam aroma de pruna, de branza si de shaorma

Anonim spunea...

Misto ideea....
Tre' sa zic ca si eu am incercat cate erau , pe timpul cand eram fumatoare si cand , exact ca si tine , intrebata de ce nu renunt , am zis :ce uite asa vrea muschile mele". :D In fine , facand slalom printre aaceri fumigene , finalul a fost ca am revenit la Carpati fara filtru....iar in public fumam LM rosu....ca sa nu oripilez audienta cu putoarea de Carpati.Am fumat si narghilea , si pipa...apropos de pipa , ce scria Radu despre tutunul olandez de pipa....are dreptate , are o aroma si un miros exceptional....si am fumat si trabuc....Si cand am zis ca le-am cam probat pe toate cele care erau pe piata la ora aia ,am decis c 20 de ani de afumat sunt suficienti si iaca fac mintenas 2 ani de cand nu mai fumez....ete asa , pur si simplu! :D

Tasha spunea...

Poate ca atunci m-as apuca si eu de fumat! sa maninc mai putina ceafa de porc,care vorba ardeleanului e cea mai buna leguma! :P

Rxandra spunea...

M-am gandit de cateva ori sa renunt la tigari. Dar nu pot. Sau nu vreau. Inca nu stiu. Am incercat kent ala nou, dar nu mi se pare cine stie ce, pt ca nu-mi plac tigarile mentolate.

'mnealui spunea...

Sa le faca cum ;e-or face numai sa le ieftineasca.

madMe spunea...

Înainte să mă las fumam k8 și eu, nu am apucat era aromelor :D

Amzis spunea...

si eu fumez din alea cu bila . e o super mega inovatie :))))

Andera Y spunea...

=))) Mai noua obsesie a Miresului: tigarile cu biluta aia de mentol. E foarte mandru de ele de parca cel putin el le-a inventat si nu altceva! :))

Tulpina-Rosie spunea...

Ahh, ce-as mai fuma o tigare. M-am lasat, din fericire. Insa tot mai bag cate una, asa din an in paste. Asa ca sa nu le uit gustu' de tot.

Lillee spunea...

Sunt de acord cu Tasha :)
Cat despre toti ceilalti: fumati fratilor, cand va veni vremea sa va lasati o sa stiti. Cel mai bine este sa renuntati la tigari atunci cand va doriti acest lucru. Eu stiu cand va fi acel moment :)

C.L.M. spunea...

Eu tac, sunt nefumatoare:)) Asaaaaa caaaa:)) pe mine nici macar nu ma tenteaza:) n-am nimic, cu cei care fumeaza, insa am doar daca imi baga mie pe gat tutunul lor, iesiiiiti fratilor afara cu tigareaaa!!!:) Fara suparare:)

Lillee spunea...

@CLM: sunt de aceeasi parere. Cu toate ca sunt fumatoare de ani buni, mereu i-am respectat pe nefumatori. Adica daca omul nu fumeaza, cum pot eu sa-i bag fumul pe gat cu forta? Aici mai tine si de cei 7 ani...

Colonelul spunea...

Eu in mai fac un an de cand m-am lasat de fumat... dar daca mai citesc mult de arome si ce mai scrieti pe aici parca mi se face pofta! :( :)Insa cred ca m-am afumat destul 11 ani si nu vreau sa ma reapuc! Numai bine!

Mihaeladm spunea...

hmmm. Lillee, pentru mine postul asta are bulina rosie cu interzis.
Mi-au placut motivele lui SoriN, dar tin sa ii atrag atentia ca din cand in cand nefumatorii contribuie la veniturile doctorilor tocmai din pricina fumatorilor si a faptului ca din pacate fumatul nu e interzis in locurile publice. :(

lucianB spunea...

cand apar tigari cu aroma de fum ma apuc de fumat :D

Oigen spunea...

Sunt fumător de la frageda vârstă de 15 ani. Anul acesta fac 6 ani. Mai bine de un sfer din viaţă am petrecut-o fumând, şi recunosc că sunt dependent şi nu mă pot lăsa de ele sub nici o formă. Pentru că-mi plac. Cei care nu au acest viciu nu ştiu cu ce se confruntă. Cât despre arome şi alte prostii, ştiu că mentolul provoacă impotenţă la bărbaţi :)). Oricum, ţigara reduce calitatea lichidului ... bărbătesc :)), dar mentolul e fatal pentru noi:D. Citisem o ştire (în calitate de viitor probabil jurnalist trebuie să citesc zilnic nşpemii publicaţii) că ţigările moderne produc cancer pulmonar, şi că vechiile ţigări "Carpaţi" chiar de erau fără filtru şi te îmbâcseau cu mirosul specific, nu afectau plămânii în halul în care o fac ţigările de astăzi, care sunt injectate cu sute de substanţe toxice.

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro