marți, 15 martie 2011

Pofte

Toti avem pofte mai devreme sau mai tarziu sau poate tot timpul. Numai ca un om normal pofteste la o prajitura, la un anumit fel de mancare...sau, de ce nu, la o tigara. Dar cine a zis ca eu sunt un om normal?
Astazi am fost "libera la mare", la propriu. M-am trezit, mi-am facut o cafea... Stiti voi, ritualul de dimineta, iar tot ce aveam in minte era ceva de genul:  ce mama naibii caut treaza la ora asta? Nu era nici mai mult, nici mai putin, de ora 8 dimineata. 
Si cum stateam si cugetam, a venit si raspunsul: cred ca mi-e pofta de  ceva. Gata, stiu, mi-e pofta de o poseta noua sau, mai bine zis, un sac. 
Da, pentru ca eu port "saci" cat mai mari si mai incapatori in care gasesti aproape orice dar nimic folositor. Ca de exemplu: odorizant pentru wc. Il cumparasem cu ceva timp in urma si uitasem de el, noroc cu o colega de serviciu care a fost mai atenta in momentul cand scotoceam prin papornita si care a inceput sa rada intr-un asa hal incat m-a facut sa paralizez. Deja ma gandeam cu teama la ce ar fi putut sa-i provoace rafala de ras. Doar nu oi avea chiloti prin geanta, dar mai stii? Cand mi-a spus despre ce e vorba, am rasuflat usurata si i-am raspuns cu nonsalanta:

-Hai ca m-ai speriat degeaba, ce, tu nu ai odorizant de wc in poseta? Inseamna ca nu esti femeie. :))
Dar sa revenim la pofta de dimineata. Mai fratilor, mi se facuse o asa pofta de poseta incat imi venea sa ma urc pe pereti. Ma rodea stomacul si nu altceva, deja ma lua cu lesin. Dau mesaj pe fb: "mi-e pofta de o poseta noua", la care toate gagicutele au inceput sa ma sustina. Pfaaai, pai cu asa sustinere, pofta parca prindea cote maxime. Iar cireasa de pe tort a fost in momentul in care mi-am dat seama ca al meu sot nu este acasa. Minunat, ce putea fi mai minunat? Parca totul tinea cu mine si ma indemna: poseetaa, una bucata posetaaa, asta e menirea ta: poseeetaaa.
Nu am nimic cu bietul meu sot dar cand vine vorba de asemenea pofte si cand se mai si ofera sa ma insoteasca, totul e ruinat. De ce? Uite d-aia:
-Hai mai repede? Ia-o p'asta si gata. Ma doare spatele; mi-e foame; m-a luat o durere de cap; doaaamne cat e ceasul; te las aici, sa stii;
Intelegeti?
Asa ca, astazi am putut cutreiera magazinele fara " hai hai hai ". Nu vreau sa va spun cu cine am fost in marea calatorie pentru ca probabil ma injura si in momentul de fata, dandu-i dreptate si compatimindu-l pe al meu sot.
Dar ce mai conteaza? Mi-am facut pofta, asta e important. Si tot astazi am tras o concluzie foarte importanta pentru sanatate: poftele sunt pentru a le satisface, daca nu, dauneaza grav mintii si trupului !!!

25 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

:)) doamneee, ma intreb ce se facea daca pofteai dude?Ca astea nu le-am gasit pastrate in niciun fel,peste iarna.
Micul artist a fost victima?

Lillee spunea...

@Fj13: era grav :))) Micul artist? Paii...cam da. dar cred ca e suparat pe mine =))

minoki spunea...

Buna dimneata. Abia ce am intrat pe blogul tau si m-au "prins" postarile tale. Faine de tot. Felicitari! Ti-am trecut blogul in blogroll-ul meu. Tine-o tot asa!

Fata cu ochi verzi spunea...

Mie mi-e poftă de o vacanţă ! :D

Unknown spunea...

sa te fereasca sfantu ce pofte ai sa ai in sarcina. o sa-mi fie cam mila pt domnul tau.
faina pofta asta...eu de ce nu am vazut ieri pe FB? oricum ala vad ca fura curent rau de la o vreme.
da poza nu pui cu pohta ta?

Orin spunea...

M-ai pus pe gînduri... nu cred că am "poftit" vreodată o poşetă sau alt articol vestimentar cu asemenea intensitate.

amzis spunea...

nu inteleg de ce va plac sacii aia :)) chiar nu inteleg ce trebuie sa carati toate prostiile dupa vroi :))

Andera Y spunea...

=))) Asa pofte intense am mai vazut doar la a mea colega de birou care tanjeste in continuu dupa pantofi! :)) Personal am trecut o singura data printr-o astfel de pofta si m-am simtit exceptional de bine cand am reusit s-o satisfac. :D

Anonim spunea...

Sora'mea,

incepi sa ai apucaturi de pitzipoanca?!? :)

madMe spunea...

=)) Asa-i, nu-i de joaca cu poftele :D Si al meu domn face la fel. Pune o mutra acra de imi taie tot cheful de cumparaturi. Dar, daca el trebuie sa isi cumpere ceva, sa vezi atunci rabdare pe el, si pt cautat, si pt proba.

PS. Poate ne arati si noua proaspetele achizitii :D

Александра spunea...

Orice om are pofta..si nu numai la hrana..ci si lucruri materiale..

Lillee spunea...

@Minoki: multumesc, te-am adaugat si eu pentru ca mi-a placut ce am gasit la tine acolo...:)
@Cati: in cazul tau e mai greu de realizat :))
@veronica: nu stiu de ce nu ti-a aparut pe fb...Poza...nu stiu cand voi pune poza.
@Orin: sper ca in cazul meu a fost ceva trecator :))
@amzis: nici eu nu stiu :))
@Andera Y: nu sunt nici chiar maniaca :)
@Gabi: exact la lucrul asta ma gandeam cand am scris articolul =))
@madMe: inseamna ca suntem in acelasi club :)
@Alexandra: bine faci !

Alle. spunea...

Imi place foarte mult cum scrii. Foarte amuzant articolul. Sa stii ca m-ai facut sa rad, prima oara azi :))
Mda noi toti avem pofte.. si mai ales noi toate ;)
O pofta de care imi aduc aminte ca am avut-o a fost de lacuri de unghii. Mie imi plac foarte mult culorile in general, dar sunt deasemenea destul de calculata in general. Insa mi s-a intamplat o data sa merg la supermarket si sa ma trezesc cu o gramada de sticlute colorate intre care nu m-am putut decide sa pastrez un numar rational si economic.
Alta pofta care am avut-o, foarte puerila si ilogica, a fost de baloane. Astfel ca am rugat-o pe mama sa-mi ia toate culorile ce le gaseste, toate formele si marimile. Iar ea, foarte ingaduitoare de fel, si pt ca era si in apropierea zilei mele, mi-a luat asa cum i-am zis. Dar mi-a cam pierit pofta atunci cand tot eu, de una singura, a trebuit sa le umflu :))
Iar momentan sunt in faza in care TREBUIE sa incerc toate sticlutele alea mici de parfumuri de la AVON, cele care au biluta rotitoare in capat ;).

Lillee spunea...

@Alle: iti multumesc :)
Vedeti, oameni buni, ca nu sunt singura cu astfel de pofte?

Iustinel spunea...

Total de acord cu cocosul din casa! Nici nu va imaginati cat se poate suferi cu voi la cumparaturi. Iti zgarie creierii cuvintele precum: Prea mic, prea mare, prea colorat, prea simplu, prea bun! :))

Lillee spunea...

@Iustinel: stiam eu ca va avea si el parte de sustinere :))

Unknown spunea...

Din punctul de vedere al poftelor...am fost norocos :) Ba inca se intreba de ce ea nu are :)) Aaaaaa si sa nu uit :) te-am gasit pe FB

Anonim spunea...

Misto pofte...si pe mine ma apuca pofte ciudate , numai ca mi le satisfac mai mereu singura , fara insotitor , din otive de "hai mai repede" si boturi umflate de draci...
Sa stapanesti sanatoasa poseta! :D

Lillee spunea...

@Dacic Dracon: mare norocos :) Ti-am dat accept .

Devils spunea...

Perfect de acord cu poftele tale, dar tind sa-i tin parte sotului tau Lillee.
Gandeste-te ca iti propune intr-o zi, sa il insotesti la service pentru vre-o 3-4 ore, doar sa verifice ceva la masina, sau sa schimbe ceva la masina, pai in momentele alea nu-ti trec tot felul de idei prin cap de genul:
-Mai bine ma duceam la Mall
-Mai bine citeam o carte..etc

E simplu dragelor, nu ne mai criticati pentru ca nu ne plac activitatile voastre, e normal sa fie asa!Nici noi nu avem pretentia sa intrati sub masina alaturi de noi doar ca sa vedeti ce minunatie de toba am montat acolo!

Mie unu imi place sa merg cu nevasta la cumparaturi, dar o las de capul ei sa isi caute ce are nevoie iar eu ma opresc la raionul de electronice, in felul asta totul decurge minunat!

Lillee spunea...

@Devils: dar nu il critic ci doar spuneam ca e mult mai bine la cumparaturi de una singura :) Partea cu service-ul mi-a dat de gandit :))

G.W. spunea...

Când ţi poftă ţi poftă, clar :))

Anonim spunea...

Imediat dupa ce-am citit mi-au venit urmatoarele trei ganduri in cap, in ordinea asta:
1) Exista si solutii mai putin radicale pentru domnul, precum vasectomia :D. (iti pastrezi si vocea :D)
2) Cand nu s-au sustinut femeile intre ele online? Daca ai fi spus ca ai "pofta sa-ti ucizi jumatatea cu aromatizatorul de toaleta" ai fi inregistat cote record de incurajari si vizualizari. Desi recunosc ca si cuvantul poseta face minuni.
3) Pai nevasta-mea de ce n-are poseta?
Altfel ce pot sa zic, pofta buna :D.
Vladimir
P.S: dar nu vedem prada? Sa stim ce va poposi regulat in capul colegilor de breasla cand vor fluiera/claxona pe strada.

Tasha spunea...

Buna pofta! asta da! imi mai trec si mie prin cap astfel de pofte! nu esti singura!:))

Mihaela spunea...

Si eu sunt noua pe aici, mi-au placut foarte mult articolele tale. Mai mult, chiar m-au facut sa zambesc. :)
Si nu esti singura, asta e clar. Mie mi-a fost pofta de accesorii de ceai. Sunt pasionata de ceai de aceea atunci cand vedeam vreun ceainic deosebit sau vreun sortiment mai ciudatel, nu ma puteam abtine sa nu-l cumpar. Acum m-am mai linistit, dupa ce mi-am umplut jumatate de camera cu ceaiuri si accesorii de ceai. :P

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro