luni, 18 aprilie 2011

Lillee va invita la concurs !

Am bucuria de a va prezenta primul concurs, la care puteti participa pe acest blog, si care este sponsorizat de libraria online libris.

Inca din adolescenta am descoperit aceasta lume, a cartilor, si de atunci nu ma mai pot desparti de ea. Recunosc, principalul vinovat in toata aceasta "descoperire" este fratele meu mai mare, Gabi, care, pe atunci, era profesor de limba romana, si care a avut cele mai bune metode pentru a ma determina sa adopt aceasta pasiune. Nu stiu cat de recunoascatoare am fost la momentul respectiv, dar acum stiu cu siguranta ca lui ii datorez totul.
Probabil ca, multi dintre voi, va regasiti in ce am spus mai sus. Acesta a fost motivul pentru care m-am hotarat sa accept concursul. Trebuie sa incitam lumea la lectura, nu?

Ce trebuie sa faceti? Intrati pe libraria online libris, va alegeti orice titlu doriti ( in limita a 40 lei ), si argumentati, printr-un comentariu la aceasta postare, de ce va doriti cartea respectiva in biblioteca. Eventual, puteti pune si link catre alegerea facuta. Cel mai interesant raspuns va fi desemnat castigator pe data de 26 aprilie. Premiul va fi chiar cartea aleasa de voi.

Va doresc mult succes si sper ca am reusit sa aduc putina bucurie in sufletele voastre prin intermediul acestui concurs.

59 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Cand am sa gasesc versurile astea intr-o carte,am sa ma declar mai mult decat fericita
Ce-mi pasa mie de malul lacului,/ De pacla aia de ametist/ S-a dus si vara, duca-se dracului! / Nu mai sunt trist!
Si nu-i nevoie de concurs,dar chiar n-o gasesc prin nicio biblioteca uitata.

Cristi spunea...

Felicitari, Lillee! :)

Acum sunt curios sa vad cati tineri isi doresc cu adevarat sa citeasca si sa obtina o carte buna pentru a o adauga in biblioteca lor.

Anonim spunea...

@Fetita Junglei13: Sper sa nu va suparati ca va raspund eu, versurile pe care le-ati citat sunt scrise de poetul Alexandru Depărăţeanu (sec XIX). De fapt in original versurile sunt astea: "S-a dus şi vara asta/ Ducă-se dracului!/ Ce-mi pasă mie/ Pe malul lacului“. au fost citate gresit de domnul Tudor Gheorghe (cred ca asa il cheama) si de altii dupa dansul. Nu este un poet foarte cunoscut si e de fapt celebru pentru alta poezie "Viata la tara" care a fost parodiata de Toparceanu. Daca nu ma insel cartea pe ca o cautati se numeste "Doruri si Amoruri". Sper ca va ajuta informatia, inteleg perfect ce nasoala si obsedanta poate fi genul asta de problema :).
Vladimir

Anonim spunea...

Eu am ales Viata Pe Un Peron - Octavian Paler [ http://www.libris.ro/literatura-romana/viata-pe-un-peron---octavian-paler-POL973-46-1928-3--c7510--p368850.html ],deoarece ramane autorul meu preferat si citind operele sale,am prins pofta de scris.
"Am învăţat că scrisul ca şi vorbitul, pot linişti durerile sufleteşti."-Mare dreptate..

Anonim spunea...

Lillee eu ma calific 'au ba? :D Ar fi pentru un cadou...asa. Adica in caz ca as castiga n-ar trebui sa o trimiti in afara Romaniei. Se pune? Sau sa las dracului mana jos si sa stau mumos in banca mea? :P
Vladimir

G.W. spunea...

felicitari tie, felicitari sponsorului si mult noroc participantilor ;)

Lillee spunea...

@Cristi: nu vrei sa faci si tu parte din acesti tineri? :D

@Vladimir: Versurile nu sunt scrise de Mihai Codreanu?
Cat despre concurs, te referi ca se poate trimite in Romania, in caz de castig, nu? Voi lua legatura cu cei care organizeaza concursul si iti voi comunica raspunsul. :)

@Christina: frumoasa alegere, iti doresc multa bafta :)

@G.W.: multumim, nu participi si tu?

Fetita Junglei13 spunea...

@Vraji- eu caut poezia aceea de multa vreme,sub orice forma.Scrisa necitet de mana,scrisa frumos si caligrafic,nu conteaza.Din cate stiu eu Mihai Codreanu e autorul.Intreband cam la toti profesorii de limba romana,pe care-i cunosc (sau foste invatatoare),toti mi-au dat acelasi raspuns: De M Codreanu nu am nimic in biblioteca,dar avea versuri frumoase".Poate ca ma insel,nu-i musai sa am dreptate.
Cand imi place o melodie,incerc sa vad si cine-i autorul versurilor.Tocmai d-aia de multe ori ma amuz,cand vad oameni,care-l hulesc pe AP,dar sunt fanii versurilor lui fara sa stie.
Merci.
Si FJ13 e una singura,nu-s trei, una F,una J si una 13,asadar nu-i nevoie de vorbit/scris la persoana a doua plural. :)

Lillee spunea...

@FJ13: m-am informat si se pare ca este scrisa de Alexandru Deparateanu. Am inteles ca s-a facut de nenumarate ori aceasta confuzie. :)

G.W. spunea...

nu, dar am sa fac reclama la concurs cu permisiunea ta. :)

Cristi spunea...

Nu, multumesc.:)

Uite ideea lui G.W. e buna. Am sa promovez si eu concursul tau. :)

Lillee spunea...

Multumiri, baieti :)

Александра spunea...

Felicitari.
P.s. Eu ma numesc de ceva timp soarece de biblioteca..so...particip :))

Anonim spunea...

Eu o stiu ca fiind a lui Deparateanu :). Cum a trait si murit inaintea lui Codreanu, ma gandesc ca acesta din urma s-o fi inspirat si el putintel :). Oricum si Deparateanu a fost considerat cu potential, dar n-a apucat sa iasa din faza de imitator al inaintasilor :D. Dar se pare ca avea voie, fiindca a murit tanar, la 30 de ani. Desi, daca-mi e permisa opinia personala, pentru un poet 30 de ani e tocma' cum trebuie si multi erau deja consacrati (sau morti) deja la varsta aceea.
E foarte posibil sa ma insel, desi nu cred. Literatura Romana am invatat-o ca om adult si nu s-a sedimentat asa serios ca aia bagata cu sutul in cap in copilarie :D. Deci tot ce-i posibil sa gresesc. Oricum sper sa o gasiti, dar zau as da un ochi la volumul domnului Deparateanu, macar ca sa-l excludeti.
Vladimir

Александра spunea...

Eu am ales Augustin Buzura- Fetele tacerii deoarece uitandu-ma acum pe lista mea de carti era trecuta si aceasta carte, dar nu am reusit sa fac rost de ea..si in al doilea rand ma atarge titlul foarte mult.

Anonim spunea...

Neah ca iar am vorbit ca boul, n-am vazut ca-mi dai dreptate :D. Scuze pentru spam.
Multumesc frumos, dar sa stii cu sau fara concurs, eu tot dau din gura despre un autor de acolo :D.
Vladimir

Fetita Junglei13 spunea...

Atunci toti profii aia de romana, m-au mintit?! :(

Alle. spunea...

Eu as alege bestseller-ul care sta la baza filmului cu acelasi nume: Mananca, roaga-te, iubeste.
http://www.libris.ro/biografii-memorii-jurnale/mananca-roaga-te-iubeste---elizabeth-gilbert-HUM973-50-2062-0--c7874--p312713.html
O aleg pentru ca intotdeauna am preferat sa citesc opera literara in locul filmului comercial. Si pentru ca una din colegele mele o are si nu vrea sa mi-o imprumute [ :P :)) ].
E amuzant ca din toate comentariile de mai sus, doar 2 persoane s-au decis sa scrie la subiect, pentru concurs.

Unknown spunea...

Mie mi-ar plăcea cartea Pe neașteptate, dragoste - Aharon Appelfeld (http://www.libris.ro/literatura-universala/pe-neasteptate-dragoste---aharon-appelfeld-POL973-46-1667-1--c7509--p360922.html) deoarece mă atrag foarte mult cărțile de dragoste, trăind sentimentul prin intermediul personajelor, trăgând învățături și simțind iubirea, măcar în cărți, deoarece, în viața reală a cam dispărut sentimentul pur și demn de a purta acest nume înfloritor. Această carte pare a fi o combinație de cunoscut și necunoscut, de vis și real, ceea ce o face să devină precum polenul pentru albine. O vreau!

Anonim spunea...

@Fetita Junglei13. Eeei nu cred ca au facut-o voit. S-au inselat probabil, nimeni nu-i infailibil :).
Vladimir

Irina spunea...

Foarte interesant concursul tau Lillee. In primul rand te felicit pentru initiativa, in al doilea rand imi bag si eu codita in concurs, pentru ca ma cunosc de cand eram mica cu prietenele mele cartile si nu le pot trada acum :) Nu vreau sa ma lungesc, doar ca ai amintit de fratele tau care te-a ajutat la "descoperirea" cartilor si am rememorat copilaria mea, cand mama m-a indrumat spre taramul magic al foilor scrise si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale pentru ce a facut.

Sa ramanem deci la concurs: In ultimii trei ani (daca memoria nu-mi joaca feste) am o preferinta pentru un autor destul de controversat, in special in randul islamicilor care il vor mort, la propriu (s-a emis o condamnare la moarte pe numele sau dupa ce a scris "Versetele Satanice"). Este vorba de Salman Rushdie, iar cartea pe care am ginit-o pe Librarie online este "Orient, Occident", pe care mi-o doresc demult. Am strans deja cateva opere ale autorului si este fascinant cum, in fiecare carte, Rushdie reuseste sa te surprinda, sa vina cu ceva nou, cu toate ca isi pastreaza stilul propriu - un stil colorat, dar totodata sumbru. Rushdie imbina foarte bine realitatile contemporane cu realitatile demult apuse sau chiar cu reveria, dar totul se termina prin ancorarea in viata "mizerabila" de zi cu zi, din care nu putem scapa decat daca facem anumite sacrifcii. Ei bine, "Orient, Occident" este mai mult decat ce am descris mai sus, este un fel de autobiografie, este o carte care prezinta, indirect, trairile autorului si lupta continua pe care o duce pentru a gasi echilibrul intre cele doua "lumi" in care traieste - Orientul, pentru ca provine din India, dar semenii lui il reneaga, si Occidentul, pentru ca Marea Britanie l-a adoptat si de acolo isi poate face cunoscuta opera. Mi-as dori foarte mult sa aflu din aceasta carte "povestea" lui Rushdie, sa-l cunosc mai bine pe autor, sa trec dincolo de a citi recenzii sau interviuri cu si despre el.

Mihaeladm spunea...

Lillee, te superi daca particip si eu?
Fiindca sa stii, eu mi-am ales deja o carte. Adica m-am limitat la o carte. :)
Sper sa nu te superi, da' chiar nu ma pt abtine de la concursul asta.
De 3 saptamani n-am avut voie in baruri, la plimbari, in general n-am avut voie mai nimic.
Asa ca am stat si-am citit la greu.
Cea mai recenta e o poveste scrisa de Lisa See despre prietenia dintre 2 chinezoaice in vremurile cand inca li se legau picioarele.
Am de gand sa scriu pe blog despre carte, foarte faina.
Doar ca m-a facut sa vreau sa aflu mai multe despre istoaria Chinei. N-am nici o carte pe tema.
Si-ar fi frumos sa-mi incep colectia cu cartea asta, Primul Imparat al Chinei. http://www.libris.ro/literatura-universala/primul-imparat-al-chinei---jonathan-clements-ALL973-571-756-8--c7509--p369143.html

Mihaeladm spunea...

Link-ul poate merge acum
http://www.libris.ro/literatura-universala/primul-imparat-al-chinei---jonathan-clements-ALL973-571-756-8--c7509--p369143.html

Mihaeladm spunea...

Bun, vad ca link-urile nu merg.
Insa mai am cateva comentarii :

@ FJ13, care, hihihi, esti doar una, eu una nu stiam nici cantecul, nici poezia, nici de vreunul din cei 2 poeti. Sunt doar fana de beletristica. Dar cu Adrian Paunescu ai maaare dreptate.

@ Vladimir
suntem toti numai persoane alese pe blogul lui Lillee, deci nu te mai eticheta cu astfel de nume, ca pe urma devine dubioasa si compania. ;)

@ Alexandra
Augustin Buzura este o alegere deosebita, cu ocazia asta insa va trebui sa apelezi la persoane de vreo 30 de ani sau mai bine care sa iti explice cum era viata in comunism, altfel cartile lui Buzura nu pot fi intelese.

@ Lillee
am sa scriu si eu la mine despre concursul tau.
Cu cat mai multi dornici de lectura cu atat mai bine, nu? :)

CARMEN spunea...

crezi ca editura suporta deranjul si cheltuielile coletului postal si pentru strainatate?! zau ca ma intereseaza!

Lillee spunea...

@Alexandra: iti doresc mult succes cu titlul ales :)

@Vladimir: hai ca esti simpatic :))
Inca nu am apucat sa vorbesc cu cei care sponsorizeaza concursul, dar atat timp cat cartea va fi trimisa in Romania, nu vad nicio problema. Poti sa alegi ce iti doresti :)

@Alle: iti doresc si tie mult succes. Concurentii sunt cam timizi, dar prind ei curaj :)

@Deniza C: frumos graiesti, mult succes :)

@Irina: iti multumesc si iti doresc mult succes. Se pare ca iti doresti foarte mult aceasta carte :)

@Mihaeladm: de ce sa ma supar? Doamne fereste. Puteti participa fara probleme.
Link-urile nu merg, stiu. Cred ca trebuie umblat pe undeva, dar cum nu ma pricep....asta e :)
Multumesc, asa este, cu cat mai multi dornici de lectura, cu atat mai bine. Mult succes iti doresc.

@CARMEN: voi lua legatura cu sponsorii acestui concurs si iti voi comunica raspunsul. Multumesc pentru vizita. :)

Anonim spunea...

@Mihaeladm Cu rusine trebuie sa recunosc ca n-am priceput :P. O fi ceasul de seara sau mi-a luat foamea mintiile (inclin pentru a doua), dar am zis ceva nasol? Sau chiar n-am priceput de loc? :)
Vladimir

Unknown spunea...

Cartea pe care o vreau de mult timp, este Dragoste in vremea Holerei de G. Garcia Marquez, dar din pacate aici pe site coste 45 de lei. Nu-i bai, nu tin musai sa ma inscriu in concurs desi cartea asta mi-o doresc de cand am terminat Gargui de Andrew Davidson si am citit pe net ca Dragoste in vremea Holerei este considerata cea mai frumoasa poveste de dragoste scrisa vreodata......Numai bine Lillee si felicitarile mele sincere pentru concursul pe care il promovezi foarte frumos! Este bine ca lumea sa citeasca, lumea cartilor este mai mult decat fascinanta, iti ofera posibilitatea sa te dezvolti atat de mult ca om........

Lillee spunea...

@Vladimir: asteptam raspunsul? :D

@Alice Georgiana: iti multumesc frumos. Si eu ma bucur ca am putut lua parte la desfasurarea acestui concurs. :) Din pacate, nu eu fac regulile, asa ca iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa ai parte de acea carte, pe care ti-o doresti atat de mult :) O seara minunata.

Blindius spunea...

Iată că am găsit un concurs şi la tine ( cu premii reale ),era oarecum un pas previzibil de marketing :D,felicitări pentru iniţiativa ta şi a sponsorului.

Revenind on topic ,aş dori să menţionez cartea pe care mi-o doresc : http://www.libris.ro/istorie-universala/hitler-germanii-si-solutia-finala---ian-kershaw-MET973-728-491-4--c7925--p367982.html

''Hitler, Germanii Si Solutia Finala - Ian Kershaw''

++ Ca absolvent de ştiinţe politice,a trebuit să fac o lucrare de diplomă despre fascism.Ţin minte că am cutreierat bibliotecile pentru cărţi precum aceasta. Plus că,am citit cândva o vorbă : nu te poţi considera bărbat/om până nu ai plantat un pom,ai întemeiat o familie şi ai strâns cărţi pentru o bibliotecă demnă de respect .
Aşa că,măcar cu biblioteca să încep !

Mihaeladm spunea...

Vladimir, era o gluma din partea mea, fiindca te-ai comparat cu un animal pe care eu nu-l stiu sa fie recunoscut pentru graba de a scrie pe vreun blog. :))
De-asta zisesem ca avem numai companii alese, deci puteai cel mult sa te compari cu Iepurele din Alice in Tara Minunilor. ;)
Bine, s-ar putea sa nu se inteleaga nici acum ce-am vrut sa spun,
la mine e de la setea ce ma razbeste de o luna de zile.
Tie pofta buna !
Iar tie Lillee felicitari inca o data pentru initiativa asta cu cartea.

Margeluta spunea...

Buna ideea cu concursul asta! Eu mi-as dori cartea lui Nikos Kazantzakis - "Zorba Grecul" pentru ca am vazut filmul cand eram mica si mi-a placut la nebunie de Anthony Quinn. In orice film il vedeam apoi ii ziceam mamei :"Mami, uite-l pe Zorba, pardon pe Anthony Quinn!" :)))) Multa vreme m-a obsedat filmul ala, ba chiar repetam pasii dansului singura in camera. Si ca sa vezi coincidenta, ghici ce melodie am acum la telefon? :)))) O sa-ti promovez si eu concursul! ;) (http://www.libris.ro/literatura-universala/zorba-grecul---nikos-kazantzakis-HUM973-689-398-8--c7509--p369638.html)

Tzipi spunea...

eu am intrat din curiozitate pe saitul librariei eceleia si am fost foarte dezamagita ca nu scriau nici un rezumat despre carte. N-am putut sa vad nici macar cuprinsul ...nimic !
Cum sa comanzi o carte despre care nu stii nimic, decat titlul si autorul ?

Anonim spunea...

Dragă Lillee, în primul rând vreau să te felicit pentru această inițiativă. A fost o reală plăcere să mă plimb în lumea ta :).

Multe cuvinte despre cartea pe care mi-am ales-o nu are rost să scriu, din simplul motiv că i-aș fura din frumusețea și misterul cu care știe să se prezinte singură. Este o lectură după care tânjește de mult timp sufletul meu, așa că nu-mi rămâne altceva de făcut decât să-i dau cuvântul :):

„Ești trist, șoptise ea târziu. Toți suntem triști, spunea el. Nu se vede întotdeauna, dar toți oamenii sunt triști [...] Toți suntem nemuritori. Dar trebuie să murim întâi! ...”
(Noaptea de Sânziene - Mircea Eliade)

http://www.libris.ro/literatura-romana/noaptea-de-sanziene-vol-i-ii---mircea-eliade-CAR973-104-075-2--c7528--p316490.html

Mulțumesc! Îți doresc numai zile cu soare în continuare!

Irina spunea...

@Lillee - Da,chiar imi doresc aceasta carte; se vede de la o posta entuziasmul meu? :)) Ar mai fi un motiv pentru care o vreau, pe langa cele multe enumerate - numerosi critici au declarat ca nu este una dintre cele mai stralucite opere ale autorului, dar vreau sa citesc cu ochii mei si sa-mi formez propria parere :)

@Alice Georgiana - Sa stii ca investitia merita facuta in "Dragoste in vremea holerei". Nu stiu daca este cea mai frumoasa poveste de dragoste scrisa vreodata (cred ca e putin exagerat, parerea mea), dar este deosebita si putin diferita fata de ce am mai citit in "domeniul dragostei".

C.L.M. spunea...

Foarte interesant concursul:) felicitari:X:X:X

Anonim spunea...

@Mihaeladm: Acum am priceput! :D Uneori imi ajunge mai greu glucoza la neuroni. Dar vreau sa rectific o nedreptate. Boul e un animal bland care daca ar putea scrie pe blog ar scrie atatea! Cred cu tarie asta. Ce voiam sa zic este ca am navalit ca boul in staul sa comentez fara sa fiu atent la floricele din jur. Adica, mai putin poetic, sa-mi fie rusine ca n-am citit toate comentariile.
Vladimir

shaman spunea...

Cred ca ma bag si eu. :)

Александра spunea...

Multumesc Lillee...:)
Succes mare participantilor...

Lillee spunea...

@Blindius: multumesc pentru aprecieri. Iti doresc mult succes cu titlul ales. Este o carte chiar interesanta :)

@Vladimir: uite si raspunsul sponsorilor: poate participa orice atat timp cat cartea este trimisa in Romania. Astept alegerea ta :)

@CARMEN: ai vazut ce i-am scris mai sus lui Vladimir, imi pare rau.

@Margeluta: multumesc frumos si mult succes :)

@Irina: da, se vede :)) Multa bafta

@C.L.M.: merci :D

@shaman: cine te opreste? :)

@Alexandra: iti multumesc in numele participantilor :)

@Dana Talpos: iti multumesc frumos si iti doresc multa bafta :)

@Tzipi: alegi cartea, dai click pe ea si ti se deschide o fereastra in care gasesti detalii despre carte si despre autor. Mai mult, exista si un blog al acestei librarii online, unde poti gasi si mai multe informatii. :)

Mihaeladm spunea...

Vladimir, pentru ca nu citisesi comentariile inainte eu zic ca deja ti-ai primit pedeapsa - uite cate a trebuit sa citesti mai apoi ;)

Lillee, tu observi cat ne-ai impulsionat cu concursul asta? Numai faptul ca mai sunt inca atatia doritori de carti e in sine imbucurator.
Am scris si eu la mine despre concursul tau, cred ca cei de la Libris se felicita pentru strategia lor ;)

Lillee spunea...

@Mihaeladm: ma bucur ca am reusit sa fac asta. :) Chiar ma bucur foarte mult. Cred ca si cei de la libris, normal.
Multumesc mult ! :*

hera mariana spunea...

Felicitări Lille pentru iniţiativă!
Vreau şi eu să particip la acest concurs!
Cartea mi-am ales-o, norocul meu... că a scăzut preţul sub 40 lei.:) Aleasa este:
Augustin Buzura- "Raport asupra singurătăţii", dar nu ştiu dacă am înţeles bine, aici la comentarii trebuie să pun motivaţia ?
Mulţumesc!

CARMEN spunea...

Sunt nascuta în Bucuresti, am trait aproape treizeci de ani în Sibiu si locuiesc de zece ani în Germania. Inima mea bate transilvaneste...
Tare mult mi-as dori sa citesc "Jurnalul De La Paltinis" - Gabriel Liiceanu, si sa va spun de ce:
aveam 15-16 ani, eram la schi, la Paltinis - ca în fiecare vacanta de iarna. Dormeam la Schit, la Joe si într-o zi, am vazut o silueta ciudata printre brazi... Joe ne-a spus în soapta: "e Noica, fost detinut politic, vine la mine sa cumpere lapte".
La vremea respectiva nu stiam nimic despre marele Noica, dar ceva m-a fascinat... parca aerul a fost sfânt în urma lui... Am privit lung, deosebit de impresionata si Joe a completat "sta singur într-o cabana mai sus, el si cartile lui" si atât...
Mai târziu, m-a framântat ani în sir ideea ca am avut sansa sa fiu atât de aproape -fizic- de marele Noica si nu am valorificat momentul. M-am întrebat de multe ori, oare ar fi acceptat sa vorbeasca cu mine? oare ar fi dorit sa initieze o eleva a unui liceu de filologie-istorie, însetata de literatura non-comunista?!
Drumurile noastre au fost foarte aproape, dar din pacate nu s-au intersectat...
Întelegeti ca eu am nevoie sa citesc Jurnalul de la Paltinis?! sunt sigura ca am sa gasesc raspunsuri la multe din întrebarile mele, stârnite în acea iarna de decembrie...
Va multumesc! :)

CARMEN spunea...

daca am convins si deci câstig concursul initiat de tine draga Lillee, pentru livrarea cartii, pot oferi adresa unei cunostinte din România :)
Of, ce complicat!

Dana Hirnea spunea...

Am oscilat intre Viata si Carti a lui Nicolae Manolescu si Viata unui om singur a lui Adrian Marino. Pana la urma m-am hotarat la a doua (http://www.libris.ro/biografii-memorii-jurnale/viata-unui-om-singur---adrian-marino-POL973-46-1628-2--c7874--p359502.html)
De ce? Pentru ca iubesc jurnalele si memoriile, pentru ca marturiile unor oameni culti m-au facut intotdeauna sa vreau mai mult de la mine, pentru ca ni se prezinta imaginile unei epoci prin ochii si prin experienta stricta a autorului si nu asa cum apare ea in cartile de istorie.

hera mariana spunea...

Am înţeles şi am revenit cu motivarea, care se găseşte şi pe blogul meu. De fapt cu acest articol am îndrăznit să încep "blogăreala" :)
Am două postări pe aceeaşi temă...
CARTEA ŞI PANTOFII!
PANTOFII SAU CARTEA?
"Ma întreb de unde începe pragul sărăciei?

De la pantofii rupţi sau de la... a nu avea ce mânca?
............................
Vor trece sărbătorile de primavară, vine căldura, pot umbla în şlapi, pot merge la marea noastră, iar pe nisip e bine şi desculţ. Daca mi s- ar oferi cartea dorită, aş da pantofii la schimb.

Oare ar face cineva acest schimb cu mine ?

Ei bine raspunsul este NU, pentru că suntem în Europa, iar eu mi-am cumparat pantofi cu 20 de lei... În schimb cartea costa 40 de lei şi nu o pot găsi la pachet cu un ziar.

Cum o mai fi şi economia asta de piaţă, liberă? Pentru cine e liberă piaţa, ca pentru mine... nu e...

Mă bucur şi mă felicit, că am adunat cărţi vechi pentru o eră nouă."

A trecut un an de la apariţia acestei cărţi dorite :
RAPORT ASUPRA SINGURĂTĂŢII- AUGUSTIN BUZURA, dar eu nu am reuşit să o achiziţionez din pensia mea...
Menţionez că am în vechea mea bibliotecă multe cărţi de acelaşi autor, două cu autograf!
Sper că v- am convins că eu merit să am cartea dorită!

Lillee spunea...

@Hera Mariana: imi pare rau ca nu am vazut comenatriul sa pot raspunde la timp. Impresionanta motivatia dumneavoastra. Va doresc mult succes cu alegerea facuta.

@CARMEN: Ma bucur ca ati putut participa pana la urma, frumoasa motivatia ( subliniez motivatia ). Va doresc mult succes!

@Dana Himea: Multumesc pentru participare si va doresc mult succes.

Lillee spunea...

@CARMEN: te-am adaugat si eu la blogroll. :)

Cristi spunea...

O sa particip si eu la concurs pana la urma.

Mi s-a parut interesanta cartea "Fidel Castro - O biografie". Este iesit din comun faptul ca Fidel Castro este la putere in Cuba de peste 50 de ani fiind unul din cei mai longevivi dictatori din lume. A supravietuit la numeroase tentative de asasinat si cred ca o sa mai stea la putere cativa ani buni.

Lillee spunea...

@Cristi: ma bucur ca te-ai hotarat in cele din urma. Iti doresc mult succes. :)

Cristi spunea...

Lillee, multumesc! Asa sunt eu, e greu pana ma pornesc... :)))

Mihaeladm spunea...

M-a amuzat Cristi. Pai cati ani sa mai stea si Fidel , ca are si el o batranete totusi! :))

Cristi spunea...

Daca mai sta 7 ani, ce parere ai Mihaela? Hai ca m-ai amuzat! :))

Mihaeladm spunea...

Cristi, inca 7 ani?? Din cate imi dau seama tu recomanzi stilul de viata revolutionar pentru longevitatea organismului. :)) Desi viata in Cuba pur si simplu cred ca ne-ar adauga fiecaruia 10 ani veseli! (asa idealist vad eu Cuba, nu-i gluma aici)

Cristi spunea...

Paşte fericit! Că nu mai vreau să discut pe tema asta, Mihaela!

Lillee spunea...

Sa ne calmam, sa tragem aer in piept si sa ne gandim la ce facem diseara. :) Dupa 12 noaptea iesim la un pahar intre prieteni, ca niste credinciosi ce suntem. :D
Sarbatori fericite si distractie placuta. :)

hera mariana spunea...

SĂRBĂTORI FERICITE !

Lillee spunea...

@hera mariana: multumesc, Sarbatori fericite si linistite va doresc. :)

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro