joi, 21 aprilie 2011

Cand viata te ia la misto...

Mda, stateam eu si ma gandeam cat de norocosi sunt cei care si-au urmat visul, care si-au luat in seama inclinatiile. Or exista astfel de oameni? Cam cati?

Sa vedem. 
Primul exemplu ar fi frate'miu, Gabi. El era innebunit dupa matematica, dupa stiintele exacte. Olimpiade, zapaceli. Ii placea omului, n-ai ce-i face. Rezultatul? A ajuns profesor de limba si literatura romana. :))))  Ironia sortii, nu? In fine, si-a schimbat domeniul de activitate. E intr-o multinationala, functie onorabila, dar tot nu se bazeaza pe stiinte exacte. Tot ce i-a ramas este sa mai calculeze diverse cand iese la cumparaturi :))

Al doilea exemplu. Coana Lillee, adica eu. Atrasa la maxim de latura umanista, imi placea sa fac eseuri, chiar am stat o vara intreaga si am lucrat la acest aspect. Sunt o ciudata, stiu. Imi uimeam profesorii, unii chiar nu credeau ca ar fi munca mea. Recunosc, moaca nu ma ajuta deloc. Daca te uiti la mine, ti-e frica sa pornesti un dialog.
Am fata de tuta. :))

Apoi devenisem maniaca dupa analiza gramaticala. Exersam si pe strada. Rezultatul? Am urmat un liceu cu profil economic. Am continuat cu ceva medicina, unde am avut parte numai de chimie, anatomie, microbiologie, microbacteorologie, .zapaceli de acest gen. Moarte curata. Intr-un final am ajuns sa studiez ceva management financiar contabil. :))) 
Acum stau intr-un birou si imi toc bostanul cu programe pe computer, baza de date, vanzari, facturi si inregistrari. Minunat, nu? :)) Chiar mi-am urmat pasiunea, n-am ce zice. Sunt o norocoasa. Imi vine sa joc sarba.

Exista oameni care si-au urmat visul? Voi in ce tabara va incadrati? Daca primesc multe raspunsuri asemanatoare cu situatiile prezentate de mine, promit ca ma las de scris si imi accept soarta. :))

UPDATE: Din octombrie 2011 am aterizat pe latura mea. Acum asta fac la locul de munca: scriu! :)

28 comentarii:

G.W. spunea...

in gimnaziu eram mort dupa bio-chimie si doream sa ma fac medic, la examenul de admitere in liceu intrasem la bio-chimie si mate-info, normal am ales matematica-informatica (era un trend in anul 1998) si s-au prins de mine informatica si matematica ca si nuca de perete.

Dupa liceu vream o cariera in juridic si m-am dus la drept. In timpul facultati am lucrat in vanzari si resurse umane. Resursele umane mi-au placut dar tot jurist ma vream.Am intrat in avocatura am stat 2 ani dupa care scarbit de tot ce se-ntampla in jurul meu, profesional vorbind, m-am reorientat iar in prezent sunt in HR in una din cele mai prestigioase firme de profil si cred ca aici voi ramane o buna perioada de timp.

P.s peste 5 ani s-ar putea sa incerc din nou avocatura in situatia in care se schimba ceva, in bine.

Cristi spunea...

Mi-am urmat visul, dar cateodata ma bate gandul sa ma reprofilez...In liceu, am jucat fotbal la Sportul Studentesc... :))

Cristi spunea...

Si cu toate astea n-am facut A.N.E.F.S.-ul...am avut mai multe idei in cap la 18 ani si ce-i prea mult strica... :))

ღAzucenaღ spunea...

Eu sper sa fiu un om care o sa-si urmeze visul ,dar niciodata nu poti sa stii ,mai am putin pana o sa vad la facultate ,oricum m-am gandit de mult la ce o sa dau .

Unknown spunea...

Să știi că am avut și eu un parcurs asemănător cu al fratelui tău. Am făcut mate-info-engleza, matematica pe paine, fizica si informatica la fel. Intr-a 11-a mi s-au aprins calcaiele dupa istorie si de atunci numai asta fac. Am dat la Istorie, am facut si masterat tot pe asa ceva si in prezent sunt profesoara de istorie. Mi-am urmat inclinatia chiar daca profesional vorbind un profesor nu mai este ce era si plus de asta, multa lume cand ma vede nici nu zice ca sunt profesoara (vorba ta, nu ma ajuta moaca). Desi sunt in invatamant de 4 ani, cand ma vede cineva are impresia ca sunt o proasta care n-a avut ceva mai bun de facut decat sa intre in invatamant.....Ce sa-i faci, asta e societatea in care traim si trebuie sa ne asumam alegerile facute. Eu una sunt impacata cu alegerea facuta, imi place ce fac si nu ma plang...( de fapt ma plang dar nu mai spune la nimeni!)

24monden spunea...

Viata este schimbatoare!

Anonim spunea...

Eu una nu cunosc persoane care sa isi fi urmat vocatia...una dintre aceste persoane sunt chiar eu.M-au atras intotdeauna meseriile dure , ce se potrivesc barbatilor ,mai putin femeilor.In scoala si in liceu am iubit anatomia si fiziologia umana , m-a dat in vant dupa engleza si limba romana....iar mai tarziu mi-am dorit cariera militara...M-am ferit ca dracul de tamaie de domeniul tehnic si sti ce functie am?Tehnician , exact! :-D Incredibil , este?Mai nou mi-am descoperit vocatia de psiholog , as urma o facultate de gen , dar ....e intodeauna un dar.Insa continuu sa cred ca viata e un intreg sir de evenimente si o aventura fara sfarsit , asa ca stau cu ochii larg deschisi sa vad ce imi ofera viitorul ;-)

Ana-Maria

Anonim spunea...

Am dat bacul din istorie si geografie, olimpiade la istorie, revista preferata: ''Magazin istoric''...visam la arheologie, istorie..Am absolvit facultatea de biotehologii-inginerie genetica, si in loc de situri arheologice am ajuns intr-un laborator:)

C.L.M. spunea...

:)) Amuzant:) Eu sunt cam... mica sa fac o ditamai poveste, dar pot spune ca in gimnaziu si liceu, matematica era prima mea iubirea, ce-i drept la liceu deja imi dadea batai mari de cap din cauza profesorului, si acum, iata-ma la Drept, care nu are nimic de-a face cu stiintele exacte. Concluzia? niciodata nu stii ce iti rezerva viata:)

Te pup si spor la treaba:)

Bianca Dobrescu spunea...

Hahaha, eu vă spun în septembrie, dacă e să fie:))!

Александра spunea...

In generala eram inebunita dupa gramatica, in liceu m-au zapacit astia cu fizica, matematica, electrica...si ceva astrofizica pe care am facut-o eu extrascolar, unde a inceput sa-mi placa tot legat de numere. Ma gandeam acum fac o poli..pe domeniul automatizari cum am terminat liceul...De unde...n-am luat bacu din prima..am zis fac o postliceala de medicina sa nu pierd anu...iar acum mi-s la jurnalism... :))) si cred ca nu ma opresc aici...

Radu spunea...

Lillee !!!!
Tu ce vrei ? Sa faci in viata ceea ce-ti doresti ?Nu crezi ca vrei prea mult ? Eu unul am facut vreo 9 anisori chimie organica in liceu si apoi in facultate . Eram toba de radicali liberi , polimeri si initiatori de reactie ...paraparaprimdiclordifeniltricloretan (DDT) si am avut parte in viata mea numai de chimie anorganica , vopsele si galvanizari ...Ei si ? Am pus si eu o caramida la cavoul comun prin poluarea mediului ambiant ! Asta este chimia ! Acum n-o mai avem . Ne trimite unul la arat , in spatele casei ... Normal , nu ? Ca asta ne-a mai ramas ...
Va doresc un Pate fericit !

iculici spunea...

:)
niciodată nu mi-a plăcut sportul. în generală, ca și în liceu, eram printre ultimii :))
ce crezi că am făcut? kinetoterapie. din 4 ani, 2 educație fizică și sport, 2 kinetoterapie :))
:) eu îs cea care mi-am urmat înclinațiile spre stânga, spre dreapta ... :P cea care și-a îndeplinit visul. NU.
:)

TE PUPICIM. și mic-mic și eu :)
:) mai zâmbești din când în când? :)
:)

Alle. spunea...

Mda, cred ca pe voi v-a schimbat cineva intre voi. Doar cu spiritul, nu si cu corpul. :))

Eu nu pot raspunde inca la intrebarea ta, cel putin nu la timpul trecut. Dar momentan chiar ma atingi la coarda sensibila. Sunt in cel mai dificil moment al vietii mele de pana acum. Trebuie sa aleg intre a continua liceul de arta la care sunt, sau a merge la un alt liceu din oras (unul bun de altfel). N-o sa insir toata povestea ca sa spun de ce trebuie sa aleg, insa mie mi-e de ajuns ca trebuie sa iau o decizie. Poate ar trebui odata sa scriu despre momentele acelea din viata cand iti vine sa te dai cu capul de pereti cand nu stii ce sa alegi, pe ce drum sa mergi... Bine ar fi de data aceasta sa ia altcineva hotararea pt mine... Dar in fine..
Ideea este ca eu nici macar nu stiu cam la ce facultate as vrea sa merg, caci daca as stii m-ar ajuta sa aleg mai usor.
Totusi citind comentariile si vazand ca cei mai multi au spus ca nu si-au urmat visul din liceu.. ei bine, poate nici eu nu voi face nimic in domeniul artei.. :| Nu m-ar deranja neaparat, caci nu mor eu dupa arta(desi imi place), dar nu stiu nimic altceva care sa ma atraga prea mult, poate doar jurnalismul.. (mda, stiu, ce cariere visez si eu..nimic banos) :)).

madMe spunea...

Eu am fost la real, mi-a plăcut matematica și am terminat facultatea de informatică. Oarecum prin zonă zic :D
Doar că acum mi-a cam ieșit pe nas jocul ăsta cu 0 și 1 și încep să tânjesc spre citit, scris, spre partea umanistă. Încerc, pe cât posibil, să o dezvolt. Acum, cât mi-o ieși, om trăi și om vedea :D

Devils spunea...

Eu am terminat Dreptul, desii nu am o treaba, pe la 18 ani eram confuz, de aici se si explica.
In schimb m-as face astrolog pentru ca ma fascineaza tot ce inseamana Cosmos!

Stiu, ne dorim ceva, facem cu totul altceva si ajungem sa muncim in cu totul alt loc, destul de trist.Si cand te gandesti ca realizam asta aproape de jumatatea vietii noastre...

Anonim spunea...

Pai da, eu mi l-am urmat. Am facut ce m-am priceput si unde aveam talent, fiindca facand astea m-a laudat lumea si pentru mine asta a fost mereu motorul progresului. Daca m-ar fi laudat si mama, acum imi luam docenta :D. Deci da, mereu am facut ce mi-a placut, iar cand nu mi-a mai placut sau satisfacut am invatat alceva care-mi placea si la care ma pricepeam. Dar eu NU cred (e strict o parere) ca poti face foarte bine ceva pentru care nu ai talent, oricat de riguros si constincios ai fi. Cu alte cuvinte daca esti intradevar dotat (nu doar priceput sau bun) sa faci matematica (de exemplu) aia sfarsesti sa faci si faci matematica si sub dus. Nu scapi fiindca asa ti-e structurata mintea. Si genetica bate mediul (da' te las pe tine sa faci dezbatere pe tema genetica vs. educatie, ca ai cititori mai multi :D)
Vladimir

minoki spunea...

Dintre toate persoanele pe care le cunosc sora mea mai mare si-a urmat visul. A vrut biologie a facut biologie, a vrut profesoara s-a facut profesoara.

Fetita Junglei13 spunea...

Eu mi-am dorit sa fiu Nea Jean.
Si cred ca am reusit intr-o forma sau alta.
Din ceea ce imi doream sa fiu,cand eram mica, am reusit si am trecut la altele.
Si probabil,candva,o sa fiu si altceva,ce mi-am dorit pe la 18 ani,asta depinde de curajul meu.
Momentan sunt ceea ce vreau sa fiu,eu.

Lillee spunea...

@G.W.: iti doresc mult succes :)

@Cristi: felicitari! Cu reprofilatul te inteleg, asta tot fac si eu in ultima vreme :))

@Azucena: bravo si multa bafta :)

@Alice Georgiana: promit ca nu mai spun :D

@dintimisoara: foarte bine, asa ar trebui sa gandesc si eu :)

@Iulia: merge si asa :) Nu e timpul pierdut.

@C.L.M.: iti doresc multa bafta pe viitor :)

@Bianca Dobrescu: asteptam :D

@Alexandra: jurnalism...frumos. Imi dai idei :D

@Radu: parap....ce? :)) Mda, asta e viata.. Sarbatori fericite iti doresc :)

@Iculici: zambesc, uite :) Si eu pup iculicii :D

@madMe: puteam sa jur ca tu esti cu umanul...pe bune. :)

@Devils: asa este, numai ca eu mi-am dat seama din prima :))

@Vladimir: nu-mi da idei. Nu mai vreau dezbateri, de ce ma provoci? Huh? Ma bucur ca ti-ai urmat visul. Si ca sa-ti raspund la faza cu "parerea strict personala", cineva, un fost angajator ( dintr-un alt domeniu decat cel in care activez acum ), in momentul in care mi-am depus demisia, mi-a zis ceva de genul: daca si in noul domeniu te vei descurca asa cum ai facut aici, mi-e teama ca nu mai am sanse sa te razgandesti. Nici nu ai idee cat elan mi-a dat chestia asta :) Dar tot raman la parerea mea, vroiam ceva pe partea umanista :)

@minoki: e o norocoasa, sa-ti traiasca. :)

@FJ13: imi place atitudinea ta :)

Mihaeladm spunea...

Lillee, eu nu sunt precum pisica-ilustratoare. Deocamdata nu ma simt atat de good in domeniul asta vocational.
Am fost olimpica la mate, nu mi-a placut vreodata, cand am dat la uman i-am socat pe toti.
Apoi la facu' m-am socat pe mine dupa primul an in care mi-am dat seama ca nu-mi placea domeniul ales.
Acum e prea tarziu sa iau de la capat o noua facultate (si prea costisitor).
Dar poate ca nu-i prea tarziu sa-mi descopar vreo vocatie nestiuta, ceva acolo la care sa ma pricep si sa-mi placa.
Fiindca, legat de dezbaterea la care te-a provocat Vladimir, si eu cred ca talentul sau inzestrarea nativa sunt un musai fara de care nu ai pe ce construi.

Anonim spunea...

Pai de ce sa te las sa respiri? Las' asa sa stai pe varfuri :D. Deci, o faci dezbatarea? Huh? Huh? Huh?
Vladimir
P.S: iti dai seama ca am putea vorbi si despre motivatie, rolul mamaei, eugenie, grupuri de linkage..etc??? Huh?

Александра spunea...

Hai ca nu strica ceva in plus :))) in plus nu e nici mult de invatat..iti trebuie doar imaginatie..:))))

C.L.M. spunea...

Multumesc:D

Lillee spunea...

@Vladimir: uite, iti propun ceva: tu scrii articolul si eu il public. Merge? :D

@mihaeladm: deci vrei sa facem aceasta dezbatere? :D

@Alexandra: suna bine :))

@C.L.M. : cu placere :)

Anonim spunea...

Mmm..nu, ca cere efort si eu sunt brain-damaged ca mananc miel si vine iepurasul si ma zgarie o pisica. Dupa Paste? :D
Vladimir

Lillee spunea...

@Vladimir: ok, dupa Paste. Deci, am stabilit ! :D

Andera Y spunea...

Io ma incadrez la categoria "Lillee". Imi placea la nebunie sa scriu ditamai comentariile si eseurile si aveam si inclinatii d'alea poetice; in plus mi-au placut limbile straine. Tot asa cu olimpiade, concursuri si tot tacamu'. Evident am ajuns sa fac liceu economic si la facultate am facut contabilitate si informatica de gestiune in conditiile in care am urat matematica si stiintele exacte de cand ma stiu! :D

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro