joi, 17 februarie 2011

Un bătrânel supărat

 Când te trezeşti că nu mai ai nimic prin casă, când bidonul de şampon stă gol în faţa ta (fără pic de ruşine), când frigiderul devine din ce în ce mai sexy, îţi pică fisa că trebuie să dai o fugă până la hypermarket. Nu de alta, dar rişti ca totul să prindă nişte cote pornografice şi nu ştiu cât de indicat este.
 
 Zis şi făcut. 
 
 Ajungem noi la locul cu pricina. mai târâş, mai grăbiş. Eh şi aici începe circul. Ochii încep să mi se învârtă în cap şi să-mi fugă pe ici, pe colo. Inele, cercei ( spre disperarea soţului meu ). Cu chiu cu vai, reuşeşte să mă târască în alimentară, nu înainte de a mai pune câte ceva la "colecţie", şi începem să achiziţionăm produsele după care am venit iniţial. Cu lista la vedere totul este foarte simplu. Iei, bagi în coş şi bifezi. Ehee, dacă ar fi aşa simplu, m-ar fi chemat mama Dolores
 
 Ok, în timp ce ne luptam cu lista mai sus menţionată, îşi face apariţia în peisaj un bătrânel cu baston. Se vedea clar cum se chinuia să ajungă la noi. O avea nevoie de ajutor - îmi zic eu - şi stau să-l aştept. Ajunge în dreptul nostru şi ne întreabă foarte direct :

 - Ăştia au aici batiste?
 
 -Batiste, de bumbac nu au, doar de unică folosinţă - se grăbeşte soţul meu să răspundă
 
 - Nu dom'le. Batiste d-ălea, batiste !
 
 -Nu au.
 
 -Cum nu au?!
 
 -Păi dacă nu au.
 
 Bătrânelul se uită cu dispreţ la noi ( ca şi cum noi aprovizionam magazinul ), se întoarce ofensat şi pleacă cu nasul pe sus, scoţând şi un "mh" ţâfnos. Toată atitudinea lui degaja o aşa superioritate, ceva de genul: dacă ăştia nu au batiste, voi sunteţi nişte fraieri, eu sunt un lord ( sau o fetiţă răsfăţată  ). :))
 
 
 În drum spre casă, le facem o vizită părinţilor mei. Din vorbă-n vorbă, îi povestesc şi tatălui meu întâmplarea cu bătrânelul. Şi mă amuzam, şi gesticulam şi iar mă amuzam. Taică-miu, nimic. Băi, poate mi-am pierdut farmecul de povestitor, deja începeam să mă simt prost. Mai încerc o dată. Nimic, doar îmi arunca câte o privire serioasă.
 
 Brusc, mă întrerupe:
 
 -Da' chiar nu aveau ăia batiste? În tot magazinul ăla aşa mare??!? Hai las-o dracu'.- şi iese din bucătărie -
 
 
 WTF?!

20 comentarii:

Amzis spunea...

:)))) omu era suparat . ce sa-i faci ? n-ai ce. de la o varsta nu mai poti sa ii multumesti cu nimic

Александра spunea...

=))) cred ca tatal tau la inteles pe batranel..

Fetita Junglei13 spunea...

Eu ii inteleg.Si eu ma intrebam asta candva. :))

Fata cu ochi verzi spunea...

:)) Ehhh....pai tine unul cu altul,asa cum si noi tinem pt cei de varsta noastra; probabil !

Anonim spunea...

Jiiiii, deci batista chiar ESTE criteriu pentru cotarea aprovizionarii unui magazin :)

delta spunea...

Trebuia sa-i spui ca si in alea din material textil tot celuloza e ca in alea din hartie.

Mariana spunea...

HAHA, EU ITI ZIC CA VARSTA A TREIA LE FOLOSESTE. DACA AS PUTEA, EU AM DOUA SETURI(DE BATISTE), UNUL DE DAMA SI UNUL BARBATESC, DACA AS PUTEA TI LE-AS DA PENTRU TATAL TAU. MI LE-A DARUIT ACUM CEVA ANI O DOAMNA , INCA STAU IMPACHETATE IN TRIUNGHI IN CUTIA LOR, ACUM CATEVA SAPTAMANI, CHIAR AM VRUTSA LE ARUNC, CA CE FAC EU CU ELE, CA AM VREO 2-3 LA FOLOSINTA, PENTRU COPIL....DAR NU M-AM INDURAT , ASA CA LE-AM PUS IN CONTINUARE LA PASTRARE

Iustinel spunea...

Da chiar nu aveau Batiste in amaratul ala de supermarket? :|

Mihaela spunea...

Care e problema oamenilor cu batistele? Trebuie sa se gaseasca in orice loc?:))

Lillee spunea...

@Iustinel: nu aveau :))
@Mariana: multumesc frumos, dar tatal meu are la "arhiva" cateva seturi bune de batiste, era doar nedumerit...in ditamai magazinul sa nu gasesti batiste :))
@Alexius: se pare ca este :D
@FJ13: se pare ca devine o intrebare existentiala :))

Monica spunea...

e de ras :))..dar saracii oameni:P

Radu spunea...

Fiecare dintre noi , avem niste batrani pe langa noi .Unii mai vioi, altii mai dusi...Bietii oameni ! Unii se prind repede ca vine un timp pentru alt fel de basiste .Altii nu ! Sa-i ajutam !Va veni o vreme pentru alt fel de automobile, pentru alt fel de televizoare , frigidere , chiloti sau trotinete...Dar ei, batranii,nu se vor schimba. Vor fi din ce in ce mai incomozi .Ne vom impiedica de ei , ne vom rasti la ei , ei devenind din ce in ce mai dezorientati , mai timizi , mai tacuti . Si cand te gandesti ca vom avea aceeasi soarta ! Ne va veni randul sa ne minunam ca nu se mai gasesc "batiste"....

Anonim spunea...

Mie mi se pare ca tatal tau este fosrte intelept, adica te a inteles si pe tine , dar a inteles si pe bietul batranel , este normal desigur ca la o anumita varsta sa consideri ca ti se cuvine tottul si toate magazinele sa fie aprovizionate cu tot ceea ce ai nevoie:)))Lasa ca vedem noi la 99 de ani ce rau va fi sa nu gasim batiste...

Lillee spunea...

Sa nu ma intelegeti gresit. Nu am nimic cu faptul ca bietul om cauta batiste sau alte cele ci pur si simplu m-a amuzat atitudinea lui vis-a-vis de noi....:))

Unknown spunea...

cum sa nu aiba batiste ditamai hardughia de magazin??? cum e posibil asa ceva??

Andrei Răduţu spunea...

=))prea tare:))...dar sigur ati incercat toate raioanele ?:))

Bianca spunea...

Poate a fost mare dezamagirea pentru ei, pentru ca nu aveau in magazin batiste!

Margeluta spunea...

Fantastic finalul povestiri tale! Am ras pe saturate! :)))

Tivadar Emanuel spunea...

ce tata nebun ai :))

Lillee spunea...

Tatal meu este o figura :)

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro