joi, 3 martie 2011

Ce mai citim?

Cu toate ca-mi place sa cred ca sunt deschisa la nou, nu de fiecare data se si intampla lucrul acesta. De exemplu: capitolul lectura. Mi-a intrat in cap ca nu-mi place sa citesc altceva decat carti cu tenta istorica si punct. Oamenii m-au lasat in durerea mea, in fond ce rost avea sa ma scoata cineva din ale mele? Mai nasol ca nu aveam cu cine dezbate acest subiect. Si ce m-am gandit? Ia sa-l pun eu pe frate'miu ala mic sa citeasca o astfel de carte, sa am si eu cu cine schimba o parere. A luat el cartea ( nu mai stiu sigur ce era... Maria Stuart, parca ) dar a abandonat-o la fel de repede. Ahhh, ce esec, ce esec. Nu am mai insistat pe tema aceasta dar a venit el la mine cu o carte de Stephen King - Jocul lui Gerald.
In prima faza i-am zis ceva de genul: ia pleaca, ma, cu aberatiile astea, dar imediat mi-am dat seama ca am vazut niste ecranizari facute dupa romanele lui King si mi-au placut.

M-am apucat de citit.
Oameni buni, cat timp am citit cartea asta ( doua zile ), m-au incercat tot felul de sentimente. La inceput am vrut sa abandonez cursa pentru ca ma plictisea ingrozitor, dupa care am intrat atat de tare in "actiune" incat nu mai puteam lasa cartea din mana. Aveam momente in care nu ma gandeam decat sa termin mai repede ce am de facut si sa ma reapuc de citit. 
Gandindu-ma ca este totusi vorba de Stephen King, mi-am zis ca acest roman nu are cum sa se sfarseasca intr-un mod obisnuit si de aici am inceput sa-mi dau frau liber imaginatiei. M-am inselat. Sfarsitul a fost cat se poate de normal de unde si dezamagirea mea. Nu stiu daca o pot numi o carte buna sau rea, dar pot spune ca este "un monolog" al dracului de bun. Pentru ca asta este: un monolog, care mi-a indus o sete acerba ( cand imi descria in 20 de pagini cum o tanti se chinuie sa ia un pahar cu apa de pe etajera, ea fiind prinsa cu catuse de pat ), care m-a facut sa simt gustul dulceag al apei ( cand in sfarsit a apucat sa bea apa ), care m-a facut sa am carcei si sa simt urme de spasme musculare ( cand descria durerile femeii incatusate de peste 12 ore ). V-am zis, multe m-au incercat pe tot timpul acestei lecturi. Sa o recomand, sa nu o recomand, habar nu am. Ar fi bine sa o cititi pentru a schimba pareri.
Mai multe nu va povestesc pentru ca nu asta este intentia mea, dar cu siguranta vreau sa va intreb ce parere aveti despre cartile lui Stephen King si ce anume cititi in momentul de fata. Poate imi faceti si mie niste recomandari. Multumesc!

P.s. Nu vreau sa se inteleaga ca aici critic munca lui Stephen King, nici nu sunt in masura sa fac asa ceva si nici nu vreau. Cred ca este vorba doar de gusturi. Poate imi trebuie timp de acomodare sa trec de la Balzac la altceva.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Sora'mea

"Ceea ce este de la sine inteles este lucrul cel mai greu de inteles........" Gabriel Liiceanu

Bogdan Vasiliu spunea...

Sper să fac rost şi eu de cartea asta să o citesc. Până atunci o să continui cu cartea: Cum să fii un Gentleman - John Bridges

Lillee spunea...

@Gabi: niciodata nu am stat sa privesc lucrurile din unghiul asta :) Merci.
@Bogdan Vasiliu: iti multumesc si tie.

Monica spunea...

S. King e interesant, are milta psihologie in romanele lui...dar nu as putea spune ca ma reprezinta!

amzis spunea...

eu citesc Nasul :))

Tivadar Emanuel spunea...

Revolta Ingerilor - Anatole France - super carte
John Fowlse - Magicianul - spectaculoasa carte

Try!
Cartea prezentata de tine mi-am pus-o pe lista de TO READ!

Isabela spunea...

Barbara Erskine - Lady of Hay(istorie,reincarnare,ura,dragoste)

Tasha spunea...

Uite ca ai devenit o sursa de inspiratie pentru una din temele pe care vreau sa le dezbat la radio,poate chiar maine,te voi pomeni ca sursa ;))
Iar legat de carte,ce citesc...iti spun acum pe loc:-Viata lui Isus
Am cumparat cartea de la o batrinica profesoara impreuna cu multe alte carti editate de prin anii 50,pentru ca doamna avea nevoie de bani.

strumfita cu esarfa spunea...

eu ma chinui de cateva luni sa termini cap coada o carte. cred ca am inceput si am dus pana pe la jumatate 10 romane. pur si simplu trec printr-o perioada in care imi vine greu sa le si termin. nu mi s-a mai intamplat asta pana acum.

Lillee spunea...

Multumesc pentru comentarii si sugestii :)

madMe spunea...

Eu am pata pusa pe Mario Vargas Llosa acum. :D

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro